Σούπα βελουτέ καρότο με μπέικον

Υλικά
  • 200 γρ. (1 τεμάχιο) πατάτα
  • 500 γρ. (8-10 τεμάχια) καρότα
  • 100 γρ. σέλερι
  • 100 γρ. πράσο
  • 100 γρ. φινόκιο
  • 120 γρ. ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 40 γρ. (8 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό 
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 συσκευασία ΓΙΩΤΗΣ Crème 
  • 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού

Για το γαρνίρισμα

  • 200 γρ. μπέικον
  • 100 γρ. κρουτόν
  • 3 αυγά βρασμένα
Εκτέλεση

Καθαρίζετε και κόβετε σε κομμάτια τα λαχανικά. Τα σοτάρετε ελαφρά με το ελαιόλαδο.
Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και 1 ποτήρι νερό και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Στη συνέχεια, τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ.
Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού και το ΓΙΩΤΗΣ Crème και σιγοβράζετε για 5-6 λεπτά. Εάν χρειάζεται, προσθέτε και λίγο νερό.
Σοτάρετε σε αντικολλητικό τηγάνι το μπέικον ψιλοκομμένο με ένα κουταλάκι ελαιόλαδο.
Σερβίρετε τη σούπα γαρνίροντας με κρουτόν, μπέικον και τα αυγά κομμένα σε φέτες.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 5/5
Ρυθμίσεις cookies