Σοκολατένιες μπάρες με δημητριακά και γκανάζ σοκολάτας

Υλικά

Για τη βάση

  •  160 γρ. δημητριακά ρυζιού
  •  2 κουτ. σούπας φιστικοβούτυρο
  •  175 γρ. Κουβερτούρα 65% κακάο ΓΙΩΤΗΣ
  •  120 γρ. μέλι
  •  120 γρ. λάδι καρύδας
  •  1 κουτ. σούπας βούτυρο για το ταψί

Για την επικάλυψη

  •  200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  •  125 γρ. Κουβερτούρα Γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ
  •  125 γρ. Κουβερτούρα κλασική ΓΙΩΤΗΣ
  •  1 κουτ. γλυκού αλάτι χοντρό
Εκτέλεση

Για τη βάση
• Σε ένα πυρίμαχο μπολ προσθέτουμε την Κουβερτούρα 65% κακάο ΓΙΩΤΗΣ κομμένη σε μικρά κομμάτια μαζί με το λάδι καρύδας, καλύπτουμε με μεμβράνη και μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 3,5 λεπτά στα 850 Watt, να λιώσει.
• Προσθέτουμε στο μπολ το φιστικοβούτυρο, το μέλι και ανακατεύουμε με μαρίζ τα υλικά, μέχρι να ομογενοποιηθούν, για 1 λεπτό.
• Προσθέτουμε στο μπολ τα δημητριακά ρυζιού και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά τα υλικά μεταξύ τους.
• Σε ένα ταψί 22x33 εκ. αλείφουμε με ένα πινέλο τη βάση και τα τοιχώματα με το βούτυρο και απλώνουμε επάνω ένα φύλλο αντικολλητικο χαρτί για να κολλήσει.
• Ρίχνουμε το μίγμα με τα δημητριακά στο ταψί και το απλώνουμε σε μια ομοιόμορφη στρώση, ώστε να καλύψουμε τη βάση του.
• Μεταφέρουμε το ταψί στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Για την επικάλυψη
• Σε ένα πυρίμαχο γυάλινο μπολ προσθέτουμε την Κουβερτούρα Γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ και την Κουβερτούρα κλασική ΓΙΩΤΗΣ, κομμένες σε μικρά κομμάτια, μαζί με την κρέμα γάλακτος, καλύπτουμε με μεμβράνη και μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 2,5 λεπτά, στα 800 Watt να λιώσουν.
• Ανακατεύουμε τα υλικά στο μπολ με μια μαρίζ μέχρι το μίγμα να έχει λεία υφή, βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη και το απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνειά του.
• Μεταφέρουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
• Πασπαλίζουμε με το χοντρό αλάτι ομοιόμορφα όλη την επιφάνεια, το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

* Από τον chef Σταύρο Βαρθαλίτη.

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies