Κουλουράκια με δύο σοκολάτες

Υλικά
  • 450 γρ. (3 1/2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 400 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 150 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
  • 2 ασπράδια αυγού 
  • 1 βανίλια 
  • λίγο αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού μαχλέπι
  • 1 κουτ. γλυκού κάρδαμο
  • 4 γρ. (1 κουτ. σούπας) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ 

Για το γαρνίρισμα

  • 75 γρ. Κουβερτούρα 65% κακάο ΓΙΩΤΗΣ 
  • 75 γρ. Κουβερτούρα Σοκολάτα Λευκή ΓΙΩΤΗΣ
Εκτέλεση

Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτετε τα ασπράδια και συνεχίζετε το χτύπημα για 5 λεπτά. Κοσκινίζετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και το ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά με μαρίζ ή κουτάλι.
Βάζετε τη ζύμη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με κατσαρή μύτη και κόβετε τα κουλουράκια. Ψήνετε στους 180°C για περίπου 12 με 15 λεπτά.
Λιώνετε την Κουβερτούρα 65% κακάο ΓΙΩΤΗΣ και την Κουβερτούρα Σοκολάτα Λευκή ΓΙΩΤΗΣ σε μπεν μαρί και γαρνίρετε τα κουλουράκια κάνοντας σοκολατένιες γραμμές.

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies