Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτετε τα ασπράδια και συνεχίζετε το χτύπημα για 5 λεπτά. Κοσκινίζετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και το ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά με μαρίζ ή κουτάλι.
Βάζετε τη ζύμη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με κατσαρή μύτη και κόβετε τα κουλουράκια. Ψήνετε στους 180°C για περίπου 12 με 15 λεπτά.
Λιώνετε την Κουβερτούρα 65% κακάο ΓΙΩΤΗΣ και την Κουβερτούρα Σοκολάτα Λευκή ΓΙΩΤΗΣ σε μπεν μαρί και γαρνίρετε τα κουλουράκια κάνοντας σοκολατένιες γραμμές.
Κουλουράκια με δύο σοκολάτες
Υλικά
- 450 γρ. (3 1/2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 400 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 150 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
- 2 ασπράδια αυγού
- 1 βανίλια
- λίγο αλάτι
- 1 κουτ. γλυκού μαχλέπι
- 1 κουτ. γλυκού κάρδαμο
- 4 γρ. (1 κουτ. σούπας) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
Για το γαρνίρισμα
- 75 γρ. Κουβερτούρα 65% κακάο ΓΙΩΤΗΣ
- 75 γρ. Κουβερτούρα Σοκολάτα Λευκή ΓΙΩΤΗΣ
Εκτέλεση
Υλικά
- 450 γρ. (3 1/2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 400 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 150 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
- 2 ασπράδια αυγού
- 1 βανίλια
- λίγο αλάτι
- 1 κουτ. γλυκού μαχλέπι
- 1 κουτ. γλυκού κάρδαμο
- 4 γρ. (1 κουτ. σούπας) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
Για το γαρνίρισμα
- 75 γρ. Κουβερτούρα 65% κακάο ΓΙΩΤΗΣ
- 75 γρ. Κουβερτούρα Σοκολάτα Λευκή ΓΙΩΤΗΣ
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους