Τάρτα με μελιτζάνες και τοματάκια

Υλικά

Για την τάρτα:

  • 300 γρ. (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 
  • 170 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη 
  • 1/2  κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ 
  • 1/2  κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1/4  κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 αυγό

Για τη γέμιση:

  • 1 φάκελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ 
  • 500 ml (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 
  • 500 γρ. μελιτζάνες
  • 200 γρ. κολοκυθάκια 
  • 1 κόκκινη πιπεριά 
  • 1 πράσινη πιπεριά 
  • 100 γρ. κρεμμύδι ξερό 
  • 100 γρ. καρότο
  • 200 γρ. τοματάκια cherry
  • 3 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κουτ. σούπας βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 70 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) γραβιέρα τριμμένη
  • 70 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) γκούντα τριμμένο
  • 2 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 60 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
Εκτέλεση

Ετοιμάζετε την τάρτα: Χτυπάτε στο μίξερ με το γάντζο το βούτυρο με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτετε το αυγό και συνεχίζετε το χτύπημα για 1-2 λεπτά.
Προσθέτετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε καλά. Ανοίγετε τη ζύμη και την τοποθετείτε σε μια ταρτιέρα 28 εκ. 
Ψήνετε στους 180 °C αέρα, για δέκα λεπτά.

Ετοιμάζετε τη γέμιση: Κόβετε τα μισά κολοκυθάκια και τις μισές μελιτζάνες σε ροδέλες, τα τοματάκια στη μέση και τα υπόλοιπα λαχανικά σε μικρά κομμάτια.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζετε λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα λαχανικά λίγα-λίγα, προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Τελευταία σοτάρετε τα τοματάκια.
Ετοιμάζετε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τα λαχανικά (εκτός από τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια), την μπεσαμέλ, τα μυρωδικά και τα 3/4 των τυριών και ανακατεύετε. Απλώνετε τη γέμιση στην τάρτα και από πάνω βάζετε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνετε για άλλα 20 περίπου λεπτά.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies