Ετοιμάζετε το Φρουί Ζελέ με γεύση Φράουλα ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το Σιρόπι με γεύση Φράουλα ΓΙΩΤΗΣ και 1/4 φλιτζ. τσαγιού γάλα, στο οποίο έχετε διαλύσει το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε μέχρι να βράσει. Μοιράζετε το σιρόπι σε 5-6 μπολάκια.
Μουλιάζετε τα φύλλα Ζελατίνης ΓΙΩΤΗΣ σε 2-3 κουτ. σούπας κρύο νερό.
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το υπόλοιπο γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τη βανίλια και βράζετε για ένα λεπτό ανακατεύοντας συνεχώς. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, στραγγίζετε τη ζελατίνη και τη ρίχνετε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει.
Μοιράζετε την κρέμα στα μπολάκια και τα βάζετε στο ψυγείο να πήξουν. Στη συνέχεια προσθέτετε σιγά σιγά το φρουί ζελέ και βάζετε πάλι τα φορμάκια στο ψυγείο.
Γαρνίρετε με τα φραγκοσταφυλλα και τα φύλλα μέντας.
Πανακότα με ζελέ φράουλα
Υλικά
- 1 φάκελος Φρουί Ζελέ με γεύση Φράουλα ΓΙΩΤΗΣ
- 300 ml (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
- 250 ml (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 6 φύλλα Ζελατίνη ΓΙΩΤΗΣ
- 70 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 150 γρ. Σιρόπι με γεύση Φράουλα ΓΙΩΤΗΣ
- 6 γρ. (1 κουτ. σούπας) Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
Για το γαρνίρισμα:
- φραγκοστάφυλλα
- φύλλα φρέσκιας μέντας
Εκτέλεση
Υλικά
- 1 φάκελος Φρουί Ζελέ με γεύση Φράουλα ΓΙΩΤΗΣ
- 300 ml (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
- 250 ml (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 6 φύλλα Ζελατίνη ΓΙΩΤΗΣ
- 70 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 150 γρ. Σιρόπι με γεύση Φράουλα ΓΙΩΤΗΣ
- 6 γρ. (1 κουτ. σούπας) Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
Για το γαρνίρισμα:
- φραγκοστάφυλλα
- φύλλα φρέσκιας μέντας
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους