Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη), το ηλιέλαιο, το κρασί, το ούζο, το Μπέικιν Παόυντερ ΓΙΩΤΗΣ, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα χειρός.
Στη συνέχεια προσθέτέτε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, το καρότο και τη γραβιέρα. Ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Πλάθετε στρογγυλά κουλουράκια. Τοποθετείτε σε ταψί με λαδόκολλα. Αλείφετε ελαφρά με νερό με ένα πινέλο. Πασπαλίζετε με το σουσάμι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C αέρα για περίπου 20 λεπτά.
Αλμυρά κουλουράκια με ούζο και καρότο
Υλικά
- 750 γρ. (6 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 300 ml (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) ηλιέλαιο
- 130 ml (2/3 φλιτζ. τσαγιού) κρασί
- 20 γρ. (3 κουτ. σούπας) ούζο
- 150 γρ. (3-4 τεμάχια) καρότο τριμμένο
- 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) γραβιέρα τριμμένη
- 12 γρ. (2 1/2 κουτ. σούπας) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
- 10 γρ. (1/2 κουτ. σούπας) αλάτι
- 2 γρ. πιπέρι
- 4 κουτ. σούπας μαύρο σουσάμι
Εκτέλεση
Υλικά
- 750 γρ. (6 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 300 ml (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) ηλιέλαιο
- 130 ml (2/3 φλιτζ. τσαγιού) κρασί
- 20 γρ. (3 κουτ. σούπας) ούζο
- 150 γρ. (3-4 τεμάχια) καρότο τριμμένο
- 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) γραβιέρα τριμμένη
- 12 γρ. (2 1/2 κουτ. σούπας) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
- 10 γρ. (1/2 κουτ. σούπας) αλάτι
- 2 γρ. πιπέρι
- 4 κουτ. σούπας μαύρο σουσάμι
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους