Τσουρέκι γεμιστό με δαμάσκηνα και σοκολάτα

Υλικά
  • 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 2 αυγά
  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) χυμός πορτοκαλιού
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 120 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • ξύσμα από μισό πορτοκάλι
  • 5 γρ. μαχλέπι τριμμένο
  • 1 φακελάκι Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 1 ασπράδι για επάλειψη 

Για τη γέμιση

  • 20 γρ. (2 κουτ. γλυκού) βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 100 γρ. δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας πραλίνα φουντουκιού
  • 1 φάκελος Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε ελαφρά το γάλα και διαλύετε τη Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ. Ρίχνετε λίγο Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ για να κάνετε έναν χυλό.
Σκεπάζετε με μια πετσέτα και αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
Στη συνέχεια προσθέτετε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και χτυπάτε με γάντζο μέχρι η ζύμη να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του μίξερ. Σκεπάζετε και αφήνετε να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
Ετοιμάζετε τη γέμιση ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ.
Χωρίζετε τη ζύμη σε επτά κομμάτια των 140 γρ. και τα ανοίγετε με τα χέρια σας σε τετράγωνα. Βάζετε 2 κουτ. γλυκού γέμιση στο καθένα και τα τυλίγετε σε ρολό, πατώντας τις άκρες ώστε να μην βγει η γέμιση από μέσα. Πλάθετε σε σαλιγκάρια και τοποθετείτε σε ταψί με λαδόκολλα.
Αφήνετε περίπου 25 λεπτά να φουσκώσουν. Αλείφετε με ασπράδι και ψήνετε στους 170°C για περίπου 20 λεπτά.

Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies