Ζεσταίνετε το γάλα με το βούτυρο και τη ζάχαρη ώστε να είναι χλιαρά. Προσθέτετε τα αυγά και τα χτυπάτε ελαφρά με σύρμα.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ με τη Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ και τα μπαχαρικά.
Ρίχνετε τα δύο μίγματα σε κάδο του μίξερ και ζυμώνετε με τον γάντζο μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα του μίξερ.
Στη συνέχεια προσθέτετε τους ξηρούς καρπούς, τα αποξηραμένα φρούτα και ζυμώνετε για ένα λεπτό ακόμα.
Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα ελαφρά βουτυρωμένο μπολ, σκεπάζετε με μια πετσέτα και αφήνετε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Κόβετε τη ζύμη στη μέση και πλάθετε δύο φρατζόλες. Αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και ψήνετε για περίπου 25 λεπτά.
Όταν κρυώσουν πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.
Χριστουγεννιάτικο Γλυκό Ψωμί
Υλικά
- 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 300 ml (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 130 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) Καστανή Ζάχαρη Fytro
- 70 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 1 φακελάκι Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ
- 1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο
- 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
- 1/2 κουτ. γλυκού κάρδαμο τριμμένο
- 1/4 κουτ. γλυκού μαχλέπι τριμμένο
- 1 βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- 40 γρ. μαύρες σταφίδες
- 50 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα ψιλοκομμένα
- 20 γρ. κάσιους χοντροκομμένα
- 20 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα
- 20 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
Για το γαρνίρισμα - 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Υλικά
- 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 300 ml (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 130 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) Καστανή Ζάχαρη Fytro
- 70 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 1 φακελάκι Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ
- 1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο
- 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
- 1/2 κουτ. γλυκού κάρδαμο τριμμένο
- 1/4 κουτ. γλυκού μαχλέπι τριμμένο
- 1 βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- 40 γρ. μαύρες σταφίδες
- 50 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα ψιλοκομμένα
- 20 γρ. κάσιους χοντροκομμένα
- 20 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα
- 20 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
Για το γαρνίρισμα - 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους