Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνετε το αυγό και συνεχίζετε το χτύπημα. Στη συνέχεια προσθέτετε το γάλα και το ξύσμα. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ με το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ και το προσθέτετε στο μίγμα με το βούτυρο.
Ανακατεύετε ελαφρά και τοποθετείτε τη ζύμη για μια περίπου ώρα στο ψυγείο.
Ανοίγετε με τον πλάστη τη ζύμη και αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο αλεύρι.
Κόβετε με στρογγυλό κουπάτ τα μπισκότα και τα τοποθετείτε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 25 λεπτά. Αφήνετε τα μπισκότα να κρυώσουν.
Λιώνετε την Κουβερτούρα Γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ σε μπεν μαρί. Κάνετε ένα χωνάκι με λαδόκολλα και βάζετε μέσα τη σοκολάτα.
Φτιάχνετε τα κερατάκια και τα μάτια, και για στόμα κολλάτε με την κουβερτούρα ένα κουφετάκι.
Αφράτα μπισκότα τάρανδοι με λεμόνι
Υλικά
- 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 1 αυγό
- 1 κρόκος αυγού
- 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 150 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
- 1 φάκελος Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
- ξύσμα από ένα λεμόνι
Για το γαρνίρισμα:
- 190. γρ. (1/2 πλάκα) Κουβερτούρα Γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ
- λίγα κόκκινα κουφετάκια
Εκτέλεση
Υλικά
- 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 1 αυγό
- 1 κρόκος αυγού
- 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 150 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
- 1 φάκελος Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
- ξύσμα από ένα λεμόνι
Για το γαρνίρισμα:
- 190. γρ. (1/2 πλάκα) Κουβερτούρα Γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ
- λίγα κόκκινα κουφετάκια
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους