Για τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς
• Σε αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό. Όταν λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και περιμένουμε, μέχρι να πάρουν το χρώμα της καραμέλας.
• Αποσύρουμε από τη φωτιά και τους απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα, μέχρι να κρυώσουν πολύ καλά.
Για την κρεμέ γιαουρτιού
• Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το γάλα, το μέλι, το ξύσμα, ανακατεύουμε και τα ζεσταίνουμε για 1 λεπτό.
• Προσθέτουμε ψιλοκομμένη την Κουβερτούρα 65% κακάο ΓΙΩΤΗΣ και αφήνουμε 2-3 λεπτά, να λιώσει.
• Ανακατεύουμε, μέχρι το μίγμα να αποκτήσει την υφή μιας λείας κρέμας.
• Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς, για 10-15 λεπτά.
• Αδειάζουμε το γιαούρτι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθεί πολύ καλά.
• Σερβίρουμε το μίγμα σε ατομικά μπολάκια ή ποτήρια, σκεπάζουμε με μεμβράνη πάνω από το κρεμέ, για να μην βγάλει υγρασία και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
• Με ένα μαχαίρι κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και τους βάζουμε πάνω από το κρεμέ γιαουρτιού.
*Από τον chef Σταύρο Βαρθαλίτη.