Απλώνετε τη σφολιάτα και κόβετε 20 κομμάτια με ένα στρογγυλό κουπάτ διαμέτρου 8 εκατοστών.
Στα 10 από αυτά δημιουργείτε ένα στεφάνι. Με ένα στρογγυλό κουπάτ διαμέτρου 5 εκ. κόβετε και αφαιρείτε το εσωτερικό τους.
Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε 10 δίσκους διαμέτρου 8 εκ, 10 δίσκους μικρούς διαμέτρου 5 εκ. και 10 ‘στεφάνια’. Οι μικροί δίσκοι θα σας χρησιμεύσουν αργότερα για να φτιάξετε καπάκια στις “φωλιές” σας.
Σε ένα μπολ χτυπάτε τον κρόκο του αυγού με λίγο νερό.
Αλείφετε με το αυγό τις βάσεις και από πάνω κολλάτε το στρογγυλό στεφάνι.
Τρυπάτε με ένα πιρούνι το μέσα μέρος του βολοβάν, όχι το γύρω - γύρω.
Αλείφετε με αυγό και ψήνετε στους 190°C για περίπου 25 λεπτά.
Κόβετε την πιπεριά, το κρεμμύδι, το μπέικον, τη λιαστή τομάτα σε μικρά κομμάτια, και το κοτόπουλο σε μεγαλύτερα και τα σοτάρετε με το ελαιόλαδο.
Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, δεντρολίβανο και το ΓΙΩΤΗΣ Créme.
Σιγοβράζετε μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα.
Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το τυρί, γεμίζετε τα βολοβάν, βάζετε τα καπάκια και σερβίρετε.
Βολοβάν με κοτόπουλο και μανιτάρια
Υλικά
- 1 συσκευασία φύλλο σφολιάτα
- 1 συσκευασία ΓΙΩΤΗΣ Créme
- 300 γρ. κοτόπουλο στήθος βρασμένο
- 200 γρ. λευκά μανιτάρια
- 100 γρ. μετσοβόνε τριμμένο
- 1 κουτ. γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κρόκος αυγού
Εκτέλεση
Υλικά
- 1 συσκευασία φύλλο σφολιάτα
- 1 συσκευασία ΓΙΩΤΗΣ Créme
- 300 γρ. κοτόπουλο στήθος βρασμένο
- 200 γρ. λευκά μανιτάρια
- 100 γρ. μετσοβόνε τριμμένο
- 1 κουτ. γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κρόκος αυγού
Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους