Ετοιμάζετε το Μίγμα για Παγωτό Παρφέ με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.
Κρατάτε 500 γρ. έτοιμο παγωτό για να φτιάξετε το παγωτό τιραμισού και το υπόλοιπο το βάζετε στην κατάψυξη για να το απολαύσετε ως παγωτό βανίλια.
Χτυπάτε στο μίξερ το μασκαρπόνε με τον καφέ και στη συνέχεια προσθέτετε τα 500 γρ. από το παγωτό.
Ανακατεύετε καλά και τοποθετείτε στην κατάψυξη να παγώσει λίγο.
Ετοιμάζετε το σιρόπι: βάζετε το νερό και τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα και βράζετε για ένα περίπου λεπτό.
Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τον καφέ και το κονιάκ.
Βουτάτε ένα ένα τα σαβαγιάρ μέσα στο σιρόπι και στη συνέχεια τα τοποθετείτε σε ένα μακρόστενο τσέρκι.
Από πάνω βάζετε το μισό παγωτό και την λιωμένη Κουβερτούρα σε σταγόνες για γαρνίρισμα που περιέχεται στη συσκευασία του παγωτού.
Βάζετε άλλη μια στρώση σιροπιασμένα σαβαγιάρ και το υπόλοιπο παγωτό.
Τοποθετείτε στην κατάψυξη για να παγώσει καλά.
Αφαιρείτε το τσέρκι και γαρνίρετε με το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ, αφού το κοσκινήσετε.
*Το Μίγμα για Παγωτό Παρφέ με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.
Παγωτό tiramisu
Υλικά
- 1 κουτί Μίγμα για Παγωτό Παρφέ με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
- 550 ml (2 3/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 450 γρ. τυρί μασκαρπόνε
- 4 κουτ. γλυκού έτοιμο εσπρέσσο
- 2 πακέτα σαβαγιάρ
Για το σιρόπι
- 150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) νερό
- 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) κονιάκ
- 1 κουτ. σούπας στιγμιαίος καφές
Για το γαρνίρισμα
- 2 κουτ. σούπας Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
Εκτέλεση
Υλικά
- 1 κουτί Μίγμα για Παγωτό Παρφέ με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
- 550 ml (2 3/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 450 γρ. τυρί μασκαρπόνε
- 4 κουτ. γλυκού έτοιμο εσπρέσσο
- 2 πακέτα σαβαγιάρ
Για το σιρόπι
- 150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) νερό
- 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) κονιάκ
- 1 κουτ. σούπας στιγμιαίος καφές
Για το γαρνίρισμα
- 2 κουτ. σούπας Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους