Για τα μπισκότα
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C, στον αέρα.
• Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε την Καστανή Ζάχαρη Fytro και το μέλι και σιγοβράζουμε, μέχρι να έχουμε μια ρευστή καραμέλα, για περίπου 3-4 λεπτά.
• Χτυπάμε σε ένα μπλέντερ τα αμύγδαλα σε φίνα πούδρα, αλλά όχι για πάρα πολύ ώρα, για να μη βγάλουν τα έλαιά τους.
• Όταν είναι έτοιμη η καραμέλα προσθέτουμε το βούτυρο σε κύβους και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
• Προσθέτουμε στο τηγάνι το αλεύρι αμυγδάλου που φτιάξαμε, το Aλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και τη βανιλίνη και ανακατεύουμε, ώστε να δημιουργήσουμε ένα μαλακό ζυμάρι για τα μπισκότα.
• Σβήνουμε τη φωτιά και αποσύρουμε το τηγάνι.
• Σε ένα ταψί 20 x 30 εκατοστά βάζουμε λαδόκολλα και με ένα κουτάλι μοιράζουμε ισόποσα σε 8 μπαλίτσες, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους, γιατί καθώς ψήνονται θα απλώσουν.
• Ψήνουμε για 10-12 λεπτά και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσουν τελείως πριν τα γεμίσουμε.
Για το σερβίρισμα
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε την Κουβερτούρα Γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ κομμένη σε κομμάτια, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων, για 2 λεπτά στα 800 Watt. Εναλλακτικά λιώνουμε σε μπεν - μαρί.
• Σε ένα άλλο μπολ τοποθετούμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να έχουμε λεία υφή.
• Προσθέτουμε σταδιακά τη λιωμένη κουβερτούρα στο τυρί κρέμα και ομογενοποιούμε.
• Τοποθετούμε τη γέμιση σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής για να γεμίσουμε τα μπισκότα (εναλλακτικά κάνουμε την ίδια διαδικασία με ένα κουτάλι).
• Προσθέτουμε στα 4 μπισκότα τη γέμιση, αφήνοντας κενό γύρω γύρω, γιατί, όταν τα πατήσουμε ελαφρώς για να κολλήσουν, θα απλώσει.
• Λίγο πριν τα κλείσουμε με τα υπόλοιπα 4 μπισκότα πασπαλίζουμε τη γέμιση Τρούφα Σοκολάτα Γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ.
• Τοποθετούμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
*Από τον chef Σταύρο Βαρθαλίτη
Τραγανά μπισκότα καραμέλας με γέμιση σοκολάτας γάλακτος
Υλικά
Υλικά για τα μπισκότα
- 80 γρ. Καστανή Ζάχαρη Fytro
- 2 κ.σ. μέλι
- 60 γρ. βούτυρο
- 80 γρ. αμύγδαλα
- 1 κ.σ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 1 βανιλίνη
Υλικά για την κρέμα σοκολάτας γάλακτος
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 125 γρ. Κουβερτούρα Γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ
- 100 γρ. Τρούφα Σοκολάτα Γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ
Εκτέλεση
Υλικά
Υλικά για τα μπισκότα
- 80 γρ. Καστανή Ζάχαρη Fytro
- 2 κ.σ. μέλι
- 60 γρ. βούτυρο
- 80 γρ. αμύγδαλα
- 1 κ.σ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 1 βανιλίνη
Υλικά για την κρέμα σοκολάτας γάλακτος
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 125 γρ. Κουβερτούρα Γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ
- 100 γρ. Τρούφα Σοκολάτα Γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ
Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους