Εκτέλεση για το fudge κέικ
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 150°C, στον αέρα.
• Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την Κουβερτούρα 65% κακάο ΓΙΩΤΗΣ και την τοποθετούμε σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ μαζί με το βούτυρο.
• Καλύπτουμε το πυρίμαχο μπολ με μεμβράνη, το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων να λιώσει, στα 800 Watt για 4’.
• Αφού λιώσει η κουβερτούρα με το βούτυρο, προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη, το ηλιέλαιο και τα αυγά και ομογενοποιούμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
• Κοσκινίζουμε το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ, τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, τη βανίλια και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα σφιχτό μίγμα.
• Τέλος, προσθέτουμε και το βραστό νερό και ομογενοποιούμε σίγα σιγά μέχρι να γυαλίσει το μίγμα του κέικ μας.
• Ετοιμάζουμε ένα στρογγυλό ταψί 25 εκατοστών περνώντας το με βούτυρο και στρώνουμε στη βάση του αντικολλητικό χαρτί.
• Τοποθετούμε στο ταψί που ετοιμάσαμε, το μίγμα του fudge κέικ και ψήνουμε για 1 ώρα στη μεσαία σχάρα του φούρνου.
• Αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα τουλάχιστον.
Εκτέλεση για το σερβίρισμα
• Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κρύο γάλα μαζί με την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ και χτυπάμε με μίξερ χειρός για 5’ μέχρι να έχουμε μία αφράτη και πεντανόστιμη κρέμα που στέκεται.
• Σερβίρουμε το fudge κέικ σε ένα δίσκο σερβιρίσματος και απλώνουμε από πάνω την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ.
• Γαρνίρουμε με την Κουβερτούρα σε Νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ.
• Κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε!
*Από τον chef Σταύρο Βαρθαλίτη.