Ετοιμάζετε το φύλλο:
Σε ένα μπολ ρίχνετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ, το αλάτι και ανακατεύετε.
Προσθέτετε τη μαργαρίνη, το γιαούρτι, το ξύδι, το νερό και ζυμώνετε μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα.
Σκεπάζετε με μεμβράνη και αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα:
Κόβετε σε κομμάτια το κρεμμύδι και την πιπεριά και τα σοτάρετε με το ελαιόλαδο.
Προσθέτετε τον τοματοπολτό και στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά.
Ρίχνετε 1/4 φλιτζ. τσαγιού νερό και σιγοβράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Την ρίχνετε στο μπλέντερ και την πολτοποιείτε.
Ετοιμάζετε τη γέμιση:
Ετοιμάζετε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Κόβετε το απάκι σε μικρά κομμάτια και το σοτάρετε με το ελαιόλαδο.
Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά για τη γέμιση και ανακατεύετε καλά.
Ανοίγετε το φύλλο και το κόβετε με ένα κουπάτ σε 20-24 στρογγυλά κομμάτια διαμέτρου 14 εκατοστών.
Σε κάθε στρογγυλό φύλλο βάζετε στη μέση λίγη από τη γέμιση, από πάνω τη σάλτσα και το σκεπάζετε με δεύτερο φύλλο. Το πατάτε στις άκρες με ένα πιρούνι, ώστε να ενωθούν και να κλείσουν καλά τα δύο φύλλα.
Αλείφετε με αυγό και ψήνετε στους 180 °C για περίπου 25 λεπτά.
* Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες αναλογίες με το γάλα.