Πίτα με απάκι και σάλτσα πιπεριάς

Υλικά

Για το φύλλο

  • 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 
  • 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) μαργαρίνη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 1 κουτ. σούπας ξύδι
  • 7 γρ. Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ 
  • 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι

Για τη σάλτσα 

  • 150 γρ. (1 τμχ.) κόκκινη πιπεριά
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. τομάτα κονκασέ
  • 1/2 κουτ. γλυκού τοματοπολτό
  • 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 1/2 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • Αλάτι, πιπέρι

Για τη γέμιση

  • 200 γρ. απάκι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φάκελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ 
  • 500 ml (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 150 γρ. φέτα
  • 70 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 αυγό για άλειμμα
Εκτέλεση

Ετοιμάζετε το φύλλο:
Σε ένα μπολ ρίχνετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ, το αλάτι και ανακατεύετε.
Προσθέτετε τη μαργαρίνη, το γιαούρτι, το ξύδι, το νερό και ζυμώνετε μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα.
Σκεπάζετε με μεμβράνη και αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα:
Κόβετε σε κομμάτια το κρεμμύδι και την πιπεριά και τα σοτάρετε με το ελαιόλαδο.
Προσθέτετε τον τοματοπολτό και στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά.
Ρίχνετε 1/4 φλιτζ. τσαγιού νερό και σιγοβράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Την ρίχνετε στο μπλέντερ και την πολτοποιείτε.
Ετοιμάζετε τη γέμιση:
Ετοιμάζετε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Κόβετε το απάκι σε μικρά κομμάτια και το σοτάρετε με το ελαιόλαδο.
Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά για τη γέμιση και ανακατεύετε καλά.
Ανοίγετε το φύλλο και το κόβετε με ένα κουπάτ σε 20-24 στρογγυλά κομμάτια διαμέτρου 14 εκατοστών. 
Σε κάθε στρογγυλό φύλλο βάζετε στη μέση λίγη από τη γέμιση, από πάνω τη σάλτσα και το σκεπάζετε με δεύτερο φύλλο. Το πατάτε στις άκρες με ένα πιρούνι, ώστε να ενωθούν και να κλείσουν καλά τα δύο φύλλα.
Αλείφετε με αυγό και ψήνετε στους 180 °C για περίπου 25 λεπτά.

* Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες αναλογίες με το γάλα.

Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies