Κουραμπιέδες με επικάλυψη σοκολάτας και αμύγδαλο

Υλικά

Υλικά για τους κουραμπιέδες
• 250 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
• 500 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
• 150 γρ. ζάχαρη άχνη
• 100 γρ. αμύγδαλα χωρίς τη φλούδα
• 1 κρόκο αυγού
• 1 αυγό ολόκληρο
• 1 κ.γ. Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ

Υλικά για την επικάλυψη σοκολάτας
• 500 γρ. Κουβερτούρα κλασική ΓΙΩΤΗΣ
• 50 γρ. βούτυρο
• 100 γρ. αμύγδαλο λευκό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Για τους κουραμπιέδες
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 180°C.
Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο μαζί με την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το φτερό, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, για περίπου 5 λεπτά.
Κόβουμε στο ξύλο κοπής τα αμύγδαλα σε μικρά κομμάτια με ένα μαχαίρι, τα τοποθετούμε σε ένα μπολ και τα αναμειγνύουμε με το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ.
Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ, τον κρόκο του αυγού, το ολόκληρο αυγό και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ, μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Προσθέτουμε μέσα στον κάδο το μίγμα με το μισό αλεύρι, σιγά-σιγά με ένα κουτάλι και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνουν ένα σώμα τα υλικά μεταξύ τους.
Ζυμώνουμε με τα χέρια μας, τη ζύμη για λίγο και τη χωρίζουμε σε 35 μερίδες των 30 γραμμαρίων.
Πλάθουμε σε στρογγυλό πλακουτσωτό σχήμα κάθε μερίδα, με λίγες κινήσεις και τα τοποθετούμε με απόσταση μεταξύ τους σε ένα ταψί 30x40 εκατοστών στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 13-15 λεπτά.
Ξεφουρνίζουμε το ταψί με τους κουραμπιέδες και το αφήνουμε στην άκρη, να κρυώσουν για 30 λεπτά.
 
Για την επικάλυψη σοκολάτας
Σε ένα μπεν μαρί (με το νερό να σιγοβράζει) προσθέτουμε σε ένα μπολ την Κουβερτούρα κλασική ΓΙΩΤΗΣ και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
Προσθέτουμε και τα αμύγδαλα και αφήνουμε για 5’ να κρυώσει το μίγμα.
Έπειτα προσθέτουμε τους κουραμπιέδες στο μπολ με την λιωμένη κουβερτούρα και με δυο μικρά πιρούνια γυρίζουμε τους κουραμπιέδες μέσα στην κουβερτούρα,  να καλυφθούν εντελώς.
Αφαιρούμε και στραγγίζουμε τους κουραμπιέδες καλά, ώστε να πέσει η περίσσια κουβερτούρα και τους τοποθετούμε σε σχάρα με ταψάκι από κάτω για να στραγγίξουν.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με όλους τους κουραμπιέδες και αφήνουμε για τουλάχιστον 2 ώρες, να σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα.
*Από τον chef Σταύρο Βαρθαλίτη.
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 5/5
Ρυθμίσεις cookies