Εκτέλεση για τη γέμιση
• Σε ένα μπολ ομογενοποιούμε όλα τα υλικά για τη γέμιση με ένα κουτάλι και κρατάμε στην άκρη μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
Εκτέλεση για τα cinnamon rolls
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170°C στον αέρα.
• Στον κάδο του μίξερ με τον γάντζο προσθέτουμε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, τη ζάχαρη, τη Μαγιά στιγμής ΓΙΩΤΗΣ, το αυγό, το βούτυρο, το γάλα, το χρώμα ζαχαροπλαστικής, το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ και το σπορέλαιο και χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 8-10 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ελαστικό ζυμαράκι.
• Το τοποθετούμε σε μπολ, κλείνουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
• Σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε το ζυμάρι μας με τη βοήθεια ενός πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα 40 x 30 εκατοστών και αλείφουμε σε όλη την επιφάνειά του τη γέμιση με ένα κουτάλι.
• Κλείνουμε σε σφιχτό ρολό το ζυμάρι μας και κόβουμε σε 12 ίσα μέρη ώστε να δημιουργήσουμε τα cinnamon rolls.
• Τα τοποθετούμε σε ένα ορθογώνιο ταψί 36 x 25 εκατοστών το ένα δίπλα στο άλλο, τα πατάμε ελαφρώς με τα χέρια μας από πάνω να απλώσουν και αφήνουμε 2 δάχτυλα απόσταση.
• Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για ακόμη 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστούν.
• Αφού φουσκώσουν, αφαιρούμε τη μεμβράνη και ψήνουμε για 20-25 λεπτά στον φούρνο στη μεσαία θέση.
• Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν πλήρως σε θερμοκρασία δωματίου.
Εκτέλεση για το σερβίρισμα
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε την Κουβερτούρα Σοκολάτα Λευκή ΓΙΩΤΗΣ ψιλοκομμένη, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων, για 2 λεπτά στα 800 Watt. Εναλλακτικά, λιώνουμε σε μπεν - μαρί.
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε το Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια ΓΙΩΤΗΣ μαζί με το κρύο γάλα και χτυπάμε με μίξερ χειρός για 4-5’ μέχρι να σφίξει.
• Ενσωματώνουμε απαλά και τη λιωμένη κουβερτούρα στο μίγμα του Garni και απλώνουμε πάνω από τα κρύα cinnamon rolls.
• Πασπαλίζουμε με το Party Décor ΓΙΩΤΗΣ να γίνει ακόμη πιο ζριστουγεννιάτικο το γλυκό μας και απολαμβάνουμε!
*Από τον chef Σταύρο Βαρθαλίτη.