Γιορτινά Cinnamon rolls με λευκή κουβερτούρα

Υλικά
Υλικά για τα cinnamon rolls
400 γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
40 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
6 γρ. Μαγιά στιγμής ΓΙΩΤΗΣ
1 αυγό μεγάλο
80 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
180 γρ. γάλα πλήρες, χλιαρό
2 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής 
2 κ.σ. Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
2 κ.σ. σπορέλαιο
 
Υλικά για τη γέμιση
200-250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. Καστανή Ζάχαρη Fytro
2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
1 αυγό μέτριο
 
Υλικά για το σερβίρισμα
200 γρ. κρύο γάλα πλήρες
1 φάκελος Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
125 γρ. Κουβερτούρα Σοκολάτα Λευκή ΓΙΩΤΗΣ
1 φάκελος Party Décor ΓΙΩΤΗΣ
Εκτέλεση
Εκτέλεση για τη γέμιση
Σε ένα μπολ ομογενοποιούμε όλα τα υλικά για τη γέμιση με ένα κουτάλι και κρατάμε στην άκρη μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
 
Εκτέλεση για τα cinnamon rolls
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170°C στον αέρα.
Στον κάδο του μίξερ με τον γάντζο προσθέτουμε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, τη ζάχαρη, τη Μαγιά στιγμής ΓΙΩΤΗΣ, το αυγό, το βούτυρο, το γάλα, το χρώμα ζαχαροπλαστικής, το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ και το σπορέλαιο και χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 8-10 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ελαστικό ζυμαράκι.
Το τοποθετούμε σε μπολ, κλείνουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε το ζυμάρι μας με τη βοήθεια ενός πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα 40 x 30 εκατοστών και αλείφουμε σε όλη την επιφάνειά του τη γέμιση με ένα κουτάλι.
Κλείνουμε σε σφιχτό ρολό το ζυμάρι μας και κόβουμε σε 12 ίσα μέρη ώστε να δημιουργήσουμε τα cinnamon rolls.
Τα τοποθετούμε σε ένα ορθογώνιο ταψί 36 x 25 εκατοστών το ένα δίπλα στο άλλο, τα πατάμε ελαφρώς με τα χέρια μας από πάνω να απλώσουν και αφήνουμε 2 δάχτυλα απόσταση. 
Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για ακόμη 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστούν.
Αφού φουσκώσουν, αφαιρούμε τη μεμβράνη και ψήνουμε για 20-25 λεπτά στον φούρνο στη μεσαία θέση.
Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν πλήρως σε θερμοκρασία δωματίου.
 
Εκτέλεση για το σερβίρισμα 
Σε ένα μπολ προσθέτουμε την Κουβερτούρα Σοκολάτα Λευκή ΓΙΩΤΗΣ ψιλοκομμένη, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων, για 2 λεπτά στα 800 Watt. Εναλλακτικά, λιώνουμε σε μπεν - μαρί.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια ΓΙΩΤΗΣ μαζί με το κρύο γάλα και χτυπάμε με μίξερ χειρός για 4-5’ μέχρι να σφίξει.
Ενσωματώνουμε απαλά και τη λιωμένη κουβερτούρα στο μίγμα του Garni και απλώνουμε πάνω από τα κρύα cinnamon rolls.
Πασπαλίζουμε με το Party Décor ΓΙΩΤΗΣ να γίνει ακόμη πιο ζριστουγεννιάτικο το γλυκό μας και απολαμβάνουμε!

*Από τον chef Σταύρο Βαρθαλίτη.
Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies