Cupcakes λεμόνι με frosting τυριού

Υλικά

Υλικά (για 8 τεμάχια)

  • 250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 3 αυγά 
  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 
  • 125 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου 
  • 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη 
  • 30 γρ. (6 κουτ. σούπας) χυμός λεμονιού 
  • 1 βανίλια
  • Ξύσμα από μισό λεμόνι 

Για το frosting 

  • 1 φάκελος Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 
  • 150 γρ. τυρί κρέμα 
  • 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού 

Για το γαρνίρισμα 

  • Μισό λεμόνι κομμένο σε φέτες 
Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη και χτυπάτε για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα για τουλάχιστον 5 λεπτά ακόμη. Ρίχνετε σιγά σιγά το γάλα και στη συνέχεια το χυμό λεμονιού.
Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε ελαφρά, μέχρι αυτά να ενσωματωθούν πλήρως.
Μοιράζετε το μίγμα σε 8 χάρτινες φόρμες για cupcakes και ψήνετε για περίπου 25 λεπτά.
Βγάζετε τα cupcakes από τον φούρνο και αφήνετε να κρυώσουν.

Για το frosting
Ετοιμάζετε το Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσθέτοντας το τυρί κρέμα και τον χυμό λεμονιού.
Βάζετε το frosting σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με κατσαρό κορνέ και γαρνίρετε τα cupcakes.

Προσθέτετε από μια μικρή φέτα λεμόνι στο καθένα και σερβίρετε.

*Το Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες αναλογίες με το γάλα.

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies