Ανάλαφρο Φρουί Ζελέ ροδάκινο με κομμάτια πορτοκαλιού και Garni

Υλικά

Υλικά  (για 8 ποτηράκια)

  • 1 συσκευασία Φρουί Ζελέ με γεύση ροδάκινο ΓΙΩΤΗΣ  
  • 4 μεγάλα πορτοκάλια 
  • 1 συσκευασία Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 350 ml (1 3/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 
  • 20 γρ. (3 κουτ. σούπας) κονιάκ 
  • Φύλλα μέντας 

Για τις μαρέγκες 

  • 2 ασπράδια 
  • 60 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη 
  • 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 
Εκτέλεση

Ετοιμάζετε τις μαρέγκες: xτυπάτε τα ασπράδια στο μίξερ μέχρι να φουσκώσουν καλά και να γίνουν μαρέγκα προσθέτοντας σιγά σιγά την κρυσταλλική ζάχαρη. Στη συνέχεια κοσκινίζετε τη ζάχαρη άχνη, τη ρίχνετε σταδιακά στη μαρέγκα και ανακατεύετε με μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 90°C αέρα. 
Μεταφέρετε το μίγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με κορνέ. Στρώνετε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και κόβετε τις μαρέγκες.
Ψήνετε για περίπου 2 ώρες μέχρι να στεγνώσουν.
Ετοιμάζετε το Φρουί Ζελέ με γεύση ροδάκινο ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, το αφήνετε να κρυώσει και μοιράζετε σε 8 ποτήρια.
Καθαρίζετε τα πορτοκάλια και βγάζετε το εσωτερικό με ένα μαχαιράκι.
Στραγγίζετε από τα πολλά υγρά και τα μοιράζετε στα ποτήρια. Τοποθετείτε στο ψυγείο μέχρι να πήξει το ζελέ.
Ετοιμάζετε το Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια ΓΙΩΤΗΣ με το γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία προσθέτοντας και το κονιάκ. Το μοιράζετε στα ποτήρια και γαρνίρετε με τις μαρέγκες και τα φύλλα μέντας.

*Το Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies