Τούρτα κάστανο

Υλικά
  • 1 φάκελος Άνθος Αραβοσίτου Βανίλια βραστό ΓΙΩΤΗΣ
  • 700 ml γάλα (3 1/2 φλιτζ. τσαγιού γάλα)
  • 1 κουτί Garni Ζαχαροπλαστικής Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 2 αυγά
  • 50 γρ. (2 κουτ. σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 600 γρ. κάστανο κομπόστα
  • 1 συσκευασία Βάσεις για τούρτα Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • γλυκό κάστανο για γαρνίρισμα

Για το σιρόπι:

  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
Εκτέλεση

Σε μισό φλιτζάνι τσαγιού γάλα (100ml) διαλύετε το Άνθος Αραβοσίτου Βανίλια βραστό ΓΙΩΤΗΣ και τη ζάχαρη. Βάζετε 200 ml γάλα (1 φλιτζάνι τσαγιού) στη φωτιά μαζί με τους κρόκους των αυγών, ελαφρώς χτυπημένους, να πάρουν μία βράση. Προσθέτετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη και τα κάστανα, αφού τα έχετε κάνει πουρέ. Προσθέτετε το διαλυμένο Άνθος Αραβοσίτου με τη ζάχαρη και συνεχίζετε το βράσιμο, όπως αναγράφουν οι οδηγίες του φακέλου για 1-2 λεπτά. Κατεβάζετε την κρέμα από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει πολύ καλά. Ετοιμάζετε τον έναν φάκελο Garni Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ με 200ml γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το προσθέτετε στην κρέμα Άνθος Αραβοσίτου με τον πουρέ κάστανου, αφού κρυώσει πολύ καλά η κρέμα. Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι τα υλικά για το σιρόπι και τα αφήνετε να πάρουν μία βράση. Αν θέλετε, προσθέτετε στο σιρόπι 2 κουτ. σούπας κονιάκ. Σε μία πιατέλα βάζετε τη μία Βάση για τούρτα Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ, ραντίζετε με λίγο σιρόπι και απλώνετε τη μισή κρέμα. Τοποθετείτε τη δεύτερη βάση για τούρτα, ραντίζετε με το υπόλοιπο σιρόπι και απλώνετε την υπόλοιπη κρέμα. Τοποθετείτε και την τρίτη βάση για τούρτα, ετοιμάζετε τον δεύτερο φάκελο Garni σύμφωνα με τις οδηγίες και καλύπτετε την τούρτα.  Διακοσμείτε την τούρτα με γλυκό του κουταλιού κάστανο.
 

* Το Άνθος Αραβοσίτου βραστό με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ και το Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζονται με γάλα, ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός από τα φυστικά ροφήματα Fytro (https://fytro.com.gr/fytro-product-catego/rofimata-products/) στις ίδιες ποσότητες με το γάλα. 

Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 5/5
Ρυθμίσεις cookies