Κρέπες γλυκόξινες

Υλικά
  • 15-16 ψημμένες Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού)  ελαιόλαδο
  • 500  γρ. χοιρινό μπούτι σε κύβους
  • 200 γρ. (2 μέτρια) κρεμμύδια ξερά σε κομματάκια
  • 150 γρ. (2 τεμάχια) πράσο σε κομματάκια
  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) λευκό κρασί
  • 2 κουτ. σούπας ξύδι
  • 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) κέτσαπ
  • 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) σόγια σως
  • 400 γρ. (7-8 τεμάχια) πιπεριές πράσινες σε λωρίδες
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση

Σοτάρετε το κρέας, το πράσο, τα κρεμμύδια και το ελαιόλαδο. Σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε τις πιπεριές, το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι, την κέτσαπ, τη σως σόγιας, 2 φλιτζ. τσαγιού νερό και τα αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Ζεματίζετε τα φρέσκα κρεμμύδια και τα χωρίζετε σε λεπτές λωρίδες. Μοιράζετε το μίγμα στις έτοιμες Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ, τις κλείνετε σε πουγκί και τις δένετε με μία λωρίδα από το ζεματισμένο κρεμμύδι. Βάζετε τις κρέπες σε ένα μέτριο βουτυρωμένο πυρέξ, τις περιχύνετε με 1 φλιτζ. κρέμα γαλακτος και τις ψήνετε για 20 λεπτά με αντιστάσεις ή αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ˚C.

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 4.5/5
Ρυθμίσεις cookies