Βάζετε στο μπώλ του μίξερ 1 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.
Χαμηλώνετε την ταχύτητα και προσθέτετε ένα ένα τα αυγά.
Προσθέτετε τη φαρίνα, τη βανίλια και το γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα για 1-2 λεπτά στη χαμηλή ταχύτητα.
Βάζετε σε τηγάνι τη μαύρη ζάχαρη με το υπόλοιπο βούτυρο, προσθέτετε τα μήλα σε φέτες και τα αφήνετε να σωταριστούν.
Προσθέτετε το κονιάκ και ανακατεύετε τα μήλα με τη ζύμη του κέικ.
Αδειάζετε το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά περίπου.
Κέικ μήλου
Υλικά
- 300 γρ. (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 250 γρ.(1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 4 αυγά
- 500 γρ. Κόκκινη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
- 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 5 μήλα
- 50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Μαύρη Ζάχαρη FYTRO
- 50 ml (1/4 φλιτζ.τσαγιού) κονιάκ
- Λίγη βανίλια
Εκτέλεση
Υλικά
- 300 γρ. (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 250 γρ.(1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 4 αυγά
- 500 γρ. Κόκκινη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
- 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 5 μήλα
- 50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Μαύρη Ζάχαρη FYTRO
- 50 ml (1/4 φλιτζ.τσαγιού) κονιάκ
- Λίγη βανίλια
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους