Ανακατεύετε στο μίξερ, στη δυνατή ταχύτητα, για 7-8 λεπτά τη Φρουκτόζη Fytro, την Ακατέργαστη Ζάχαρη Fytro, το αλάτι, τη βανίλια ή /και το ξύσμα μισού πορτοκαλιού και τη μαργαρίνη, προσθέτοντας ένα - ένα τα αυγά.
Διαλύετε το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα στο γάλα.
Στη συνέχεια, ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ, στη χαμηλή ταχύτητα για 3-4 λεπτά προσθέτοντας σταδιακά τα άλευρα.
Όταν το μίγμα ομοιγενοποιηθεί, λαδώνετε φορμάκια των 80-100 γρ., τα οποία γεμίζετε μέχρι τα 2/3.
Ψήνετε τα muffin στον φούρνο στους 170 °C για 25-30 λεπτά.
Μικρά Κέικ Διαίτης (Muffin)
Υλικά
- 500 γρ. Αλεύρι για Όλες Τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 1/4 φλιτζ. τσαγιού Φρουκτόζη Fytro
- 1/2 φλιτζ. Ακατέργαστη Ζάχαρη Fytro
- 475 γρ. γάλα με 0% λιπαρά
- 175 γρ. μαργαρίνη μαλακή
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 κουτ. σούπας Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
- 1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- Ξύσμα μισού πορτοκαλιού
- Λίγη βανίλια (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Υλικά
- 500 γρ. Αλεύρι για Όλες Τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 1/4 φλιτζ. τσαγιού Φρουκτόζη Fytro
- 1/2 φλιτζ. Ακατέργαστη Ζάχαρη Fytro
- 475 γρ. γάλα με 0% λιπαρά
- 175 γρ. μαργαρίνη μαλακή
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 κουτ. σούπας Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
- 1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- Ξύσμα μισού πορτοκαλιού
- Λίγη βανίλια (προαιρετικά)
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους