Για το σιρόπι, βάζετε το νερό και την Ακατέργαστη Ζάχαρη για Καφέ Fytro σε ένα κατσαρολάκι.
Σιγοβράζετε, ανακατεύοντας κάθε τόσο, μέχρι να λιώσει εντελώς η Ακατέργαστη Ζάχαρη για Καφέ Fytro.
Προσθέτετε τον καφέ και το κονιάκ.
Για τη γέμιση, χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την Ακατέργαστη Ζάχαρη για Καφέ Fytro και τις βανίλιες μέχρι να σφίξει η κρέμα.
Χτυπάτε το τυρί μέχρι να μαλακώσει και ανακατεύοντας προσθέτετε σταδιακά την κρέμα.
Σε ένα πυρέξ (χωρητικότητας 2 λίτρων) τοποθετείτε τα μισά σαβαγιάρ και από πάνω τους το μισό σιρόπι εσπρέσσο.
Έπειτα, απλώνετε τη μισή γέμιση ομοιόμορφα.
Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία και με μια σπάτουλα φροντίζετε το επάνω μέρος να είναι όσο το δυνατόν πιο λείο.
Καλύπτετε το πυρέξ με πλαστική μεμβράνη και τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες.
Λίγο πριν σερβίρετε το τιραμισού, πασπαλίζετε όλη την επιφάνεια με μια λεπτή στρώση κακάο.
Τιραμισού ("ανέβασε με" στα Ιταλικά)
Υλικά
Για το σιρόπι εσπρέσσο:
- 1/3 φλιτζ. νερό
- 1/2 φλιτζ. Ακατέργαστη Ζάχαρη για Καφέ Fytro
- 2/3 φλιτζ. εσπρέσσο ή πολύ δυνατός καφές φίλτρου
- 1/4 φλιτζ. κονιάκ
Για τη γέμιση:
- 1½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- 1/3 φλιτζ. Ακατέργαστη Ζάχαρη για Καφέ Fytro
- 2 βανίλιες
- 450 γρ. τυρί κρέμα (μασκαρπόνε θα ήταν ιδανικό)
- 24 σαβαγιάρ
- Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
Εκτέλεση
Υλικά
Για το σιρόπι εσπρέσσο:
- 1/3 φλιτζ. νερό
- 1/2 φλιτζ. Ακατέργαστη Ζάχαρη για Καφέ Fytro
- 2/3 φλιτζ. εσπρέσσο ή πολύ δυνατός καφές φίλτρου
- 1/4 φλιτζ. κονιάκ
Για τη γέμιση:
- 1½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- 1/3 φλιτζ. Ακατέργαστη Ζάχαρη για Καφέ Fytro
- 2 βανίλιες
- 450 γρ. τυρί κρέμα (μασκαρπόνε θα ήταν ιδανικό)
- 24 σαβαγιάρ
- Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους