Βελουτέ σπανάκι με ρόφημα σόγιας και κεμπάπ σόγιας

Υλικά
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 500 γρ. σπανάκι καθαρισμένο
  • 1000 ml (5 φλιτζ. τσαγιού) ζωμός κοτόπουλο
  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ρόφημα σόγιας
  • 200 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Σόγια Κεμπάπ Fytro
  • 60 γρ. (3 κουτ. σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 40 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
  • 5 γρ. (1 κουτ. σούπας) μίγμα μπαχαρικών
  • αλάτι
Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και το μισό βούτυρο και τσιγαρίζετε τα κρεμμυδάκια και το σπανάκι.
Προσθέτετε τον ζωμό και βράζετε μέχρι να μαλακώσουν.
Τα βάζετε στο μπλέντερ και τα πολτοποιείτε. Προσθέτετε το ρόφημα σόγιας, τα αρωματικά και το αλάτι.
Βάζετε τη Σόγια Κεμπάπ Fytro να μουλιάσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το στραγγίζετε καλά.
Το σοτάρετε στο υπόλοιπο βούτυρο, πασπαλίζετε με τα μπαχαρικά και το προσθέτετε στη σούπα.                       

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies