Διαλύετε τη Μαγιά στο νερό. Βάζετε στο μπολ όλα τα υλικά εκτός από τη μαργαρίνη και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί μισή ώρα περίπου σε ζεστό μέρος. Την ανοίγετε σε ένα χοντρό φύλλο, απλώνετε τη μαλακιά μαργαρίνη και διπλώνετε στα τρία. Την αφήνετε για 1 - 2 ώρες να ξεκουραστεί, την ανοίγετε πάλι σε φύλλο και τη διπλώνετε στα 3. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία κάθε 1 - 2 ώρες για άλλες 6 φορές. Ετοιμάζετε τη γέμιση: Βράζετε τις πατάτες και τις πολτοποιείτε με πιρούνι. Σοτάρετε το μπέικον με το ελαιόλαδο και το βούτυρο, προσθέτετε τις πατάτες και τη γραβιέρα, ανακατεύετε, αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει. Ανοίγετε σε λεπτό φύλλο, κόβετε σε λωρίδες, σε τετράγωνα και μετά σε τρίγωνα. Βάζετε στο κέντρο 1 κουτ. σούπας γέμιση και διπλώνετε. Ψήνετε στους 170 βαθμούς στον αέρα για μισή ώρα περίπου.
Κρουασάν με γέμιση πατάτας
Υλικά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- 500 γρ. μαργαρίνη μαλακιά
- 1 κιλό (8 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 40 γρ. Μαγιά Νωπή ΓΙΩΤΗΣ
- 20 γρ. (1 κουτ. σούπας) αλάτι
- 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο Ολλανδίας
- 2 αυγά
- 400 ml (2 φλιτζ. τσαγιού) νερό χλιαρό
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 700 γρ. πατάτες
- 30 γρ. (6 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
- 70 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο
- 100 γρ. μπέικον
- 150 γρ. (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) γραβιέρα τριμμένη
Εκτέλεση
Υλικά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- 500 γρ. μαργαρίνη μαλακιά
- 1 κιλό (8 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 40 γρ. Μαγιά Νωπή ΓΙΩΤΗΣ
- 20 γρ. (1 κουτ. σούπας) αλάτι
- 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο Ολλανδίας
- 2 αυγά
- 400 ml (2 φλιτζ. τσαγιού) νερό χλιαρό
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 700 γρ. πατάτες
- 30 γρ. (6 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
- 70 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο
- 100 γρ. μπέικον
- 150 γρ. (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) γραβιέρα τριμμένη
Βαθμός δυσκολίας: 5/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους