Μουλιάζετε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ. Βάζετε όλα τα μυρωδικά και τα λαχανικά στο μπλέντερ μαζί με τα ρεβίθια και το Μπέικιν Πάουντερ και τα ψιλοκόβετε (δεν τα πολτοποιείτε). Με τη βοήθεια ενός βρεγμένου κουταλιού πλάθετε τα κεφτεδάκια, τα πασπαλίζετε με σουσάμι, τα αλευρώνετε και τηγανίζετε σε καυτό λάδι.
Φαλάφελ
Υλικά
- 2 φλιτζ. τσαγιού ρεβίθια αποφλοιωμένα
- ½ φλιτζ. τσαγιού άνηθος ψιλοκομμένος
- ½ φλιτζ. τσαγιού κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζ. τσαγιού μαϊντανός ψιλοκομμένο
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 1 πράσο
- 2 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
- 8 κουτ. σούπας Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- ½ κουτ. γλυκού κύμινο
- ½ κουτ. γλυκού πιπέρι Καγιέν (προεραιτικά)
- 1-2 κουτ. σούπας σουσάμι
- Αλάτι
- Λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Υλικά
- 2 φλιτζ. τσαγιού ρεβίθια αποφλοιωμένα
- ½ φλιτζ. τσαγιού άνηθος ψιλοκομμένος
- ½ φλιτζ. τσαγιού κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζ. τσαγιού μαϊντανός ψιλοκομμένο
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 1 πράσο
- 2 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
- 8 κουτ. σούπας Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- ½ κουτ. γλυκού κύμινο
- ½ κουτ. γλυκού πιπέρι Καγιέν (προεραιτικά)
- 1-2 κουτ. σούπας σουσάμι
- Αλάτι
- Λάδι για τηγάνισμα
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους