Βάζετε στο μπολ του μίξερ όλα τα υλικά για τη βάση και τα χτυπάτε 2-3 λεπτά. Απλώνετε το μίγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο τσέρκι με διάμετρο 26 εκατοστά και ψήνετε στους 150° C (αέρας) για 30-40 λεπτά. Αφήνετε τη βάση να κρυώσει. Ετοιμάζετε το Άνθος Αραβοσίτου με γεύση Λεμόνι ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου αλλά χρησιμοποιώντας 500 ml γάλα και 100 γραμμάρια ζάχαρη και το απλώνετε πάνω από την κρύα βάση. Βάζετε το γλύκισμα στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει η κρέμα. Ετοιμάζετε το Φρουί Ζελέ Λεμόνι, το απλώνετε πάνω από την κρέμα και βάζετε την τάρτα στο ψυγείο μέχρι να πήξει το ζελέ.
*Το Άνθος Αραβοσίτου βραστό με γεύση Λεμόνι ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός από τα φυτικά ροφήματα Fytro (https://fytro.com.gr/fytro-product-catego/rofimata-products/) στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.
Τάρτα λεμονιού
Υλικά
Για τη βάση:
- 60 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη
- 3 αυγά
- 75 ml (1/3 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
- 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 8 γρ. Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
- Ξύσμα από 3 λεμόνια
- 25 γρ. (3 κουτ. σούπας) χυμός λεμονιού
- Λίγη βανίλια
Για την κρέμα:
- 1 φάκελος Άνθος Αραβοσίτου με γεύση Λεμόνι ΓΙΩΤΗΣ
- 500 ml (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
Για το ζελέ:
- 1 φάκελος Φρουί Ζελέ με γεύση Λεμόνι ΓΙΩΤΗΣ
Εκτέλεση
Υλικά
Για τη βάση:
- 60 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη
- 3 αυγά
- 75 ml (1/3 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
- 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 8 γρ. Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
- Ξύσμα από 3 λεμόνια
- 25 γρ. (3 κουτ. σούπας) χυμός λεμονιού
- Λίγη βανίλια
Για την κρέμα:
- 1 φάκελος Άνθος Αραβοσίτου με γεύση Λεμόνι ΓΙΩΤΗΣ
- 500 ml (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
Για το ζελέ:
- 1 φάκελος Φρουί Ζελέ με γεύση Λεμόνι ΓΙΩΤΗΣ
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους