Γλυκό ψωμί με χαλβά και σοκολάτα

Υλικά
  • 120 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη κομμένο σε κύβους
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 250 γρ. (2 πλάκες) Κουβερτούρα κλασική ΓΙΩΤΗΣ
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) Καστανή Ζάχαρη Fytro
  • 180 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλια
  • 500 γρ. (3 ½ - 4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 φάκελο Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ
  • 30 γρ. (4 κουτ. σούπας) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
  • 130 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) καρύδια χοντροκομμένα
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 150 γρ. ταχίνι  
  • 100 γρ. χαλβάς σε κομμάτια

 

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το φούρνο στους 170°C. Σε μια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο και την Κουβερτούρα κλασική ΓΙΩΤΗΣ. Ζυμώνετε στο μίξερ ελαφρά τα αυγά, την Καστανή Ζάχαρη Fytro , την ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να πήξουν και να γίνουν κρεμώδη (περίπου για 4-5 λεπτά). Προσθέτετε το γάλα με τη Μαγιά Στιγμής, το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, το βούτυρο με την Κουβερτούρα, το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ και το αλάτι και συνεχίζετε το χτύπημα για άλλα 5-8 λεπτά. Αφήνετε το μίγμα σκεπασμένο να φουσκώσει για 40 λεπτά.
Όταν φουσκώσει, ‘ανοίγετε’ τη ζύμη και προσθέτετε το ταχίνι, τα καρύδια και τον χαλβά. Μετά την ‘κλείνετε’ και αφήνετε να φουσκώσει πάλι για 30 λεπτά. Την μοιράζετε σε 2 μακρόστενες φόρμες για κέικ και ψήνετε για περίπου 45 λεπτά στους 170°C με αέρα.

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies