Βάζετε στο μπολ του μίξερ όλα τα υλικά, εκτός από τα αμύγδαλα και τα χτυπάτε με το φτερό, μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα. Προσθέτετε τα μισά αμύγδαλα χοντροκομμένα και ανακατεύετε.
Σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα κέικ, διαμέτρου 24 εκατοστών, απλώνετε τα υπόλοιπα αμύγδαλα χοντροκομμένα και από πάνω στρώνετε τη ζύμη.
Ψήνετε στους 150°C (στον αέρα) για 1 ώρα, αφήνετε να κρυώσει και ξεφορμάρετε.
Ετοιμάζετε το γλάσο: ζεσταίνετε το Ρόφημα Αμυγδάλου Fytro, προσθέτετε την Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ και τον κουρκουμά, έπειτα ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και γλασάρετε το κέικ.