Σε ένα μπολ χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού και έναν-έναν τους κρόκους συνεχίζοντας το χτύπημα.
Στο μεταξύ έχετε χτυπήσει και τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτετε στο μίγμα βουτύρου διαδοχικά λίγη ποσότητα Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ και μαρέγκα μέχρι να τελειώσουν. Βουτυρώνετε ένα ρηχό ταψάκι Νο 28 το αλευρώνετε το τινάζετε και βάζετε μέσα το μίγμα. Βάζετε στην επιφάνειά του τις Σταγόνες Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ και τα ασπρισμένα αμύγδαλα κομμένα στη μέση και τα πιέζετε.
Θα ψήσετε το κέικ στους 180°C για 45 λεπτά της ώρας. Αν θέλετε όταν ψηθεί το σιροπιάζετε με λίγο ελαφρύ σιρόπι.
Κέικ Αμβούργου
Υλικά
- 250 γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ που φουσκώνει μόνη της
- 1 φάκελο Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
- 250 γρ. βούτυρο
- 250 γρ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- ξύσμα πορτοκαλιού
- αμύγδαλα ασπρισμένα
Εκτέλεση
Υλικά
- 250 γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ που φουσκώνει μόνη της
- 1 φάκελο Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
- 250 γρ. βούτυρο
- 250 γρ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- ξύσμα πορτοκαλιού
- αμύγδαλα ασπρισμένα
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους