Χτυπάτε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη μισή ζάχαρη άχνη για ένα λεπτό.
Προσθέτετε έναν – έναν τους κρόκους από τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψουν. Λιώνετε τη μισή Κουβερτούρα κλασική ΓΙΩΤΗΣ και την προσθέτετε στο μίξερ μαζί με τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε ελαφριά.
Χτυπάτε στο μίξερ την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη με τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και την προσθέτετε στο μίγμα της Φαρίνας μαζί με την Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ.
Ανακατεύετε απαλά με ένα κουτάλι και αδειάζετε τη ζύμη σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 24 εκατοστών.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150ο C αέρα για 45-50 λεπτά μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό.
Ξεφορμάρετε και αφήνετε να κρυώσει.
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνετε το γάλα με τη μαργαρίνη, διαλύετε την υπόλοιπη κουβερτούρα, αφήνετε το γλάσο να κρυώσει καλά και να γίνει σαν αλοιφή και γλασάρετε το κέικ.
Κέικ σοκολάτας
Υλικά
- 225 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο γάλακτος
- 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
- 150 γρ. (1 ¼ φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
- 7 αυγά
- 50 ml (¼ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 25 γρ. (1 κουτ. σούπας) μαργαρίνη
- 2 Πλάκες Κουβερτούρα κλασική ΓΙΩΤΗΣ
- 1 φάκελος Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
Εκτέλεση
Υλικά
- 225 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο γάλακτος
- 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
- 150 γρ. (1 ¼ φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
- 7 αυγά
- 50 ml (¼ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 25 γρ. (1 κουτ. σούπας) μαργαρίνη
- 2 Πλάκες Κουβερτούρα κλασική ΓΙΩΤΗΣ
- 1 φάκελος Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους