Βασιλόπιτα σε σχήμα αστεριού, γεμιστή με πραλίνα φουντουκιού και σταγόνες σοκολάτας

Υλικά
  • 60 γρ. (3 κουτ. σούπας) βούτυρο
  • 90 -100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα ή νερό
  • 5 γρ. μαχλέπι
  • 2 γρ. μαστίχα Χίου
  • 1 βανίλια
  • 4 γρ. αλάτι
  • 3 αυγά
  • 125 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) πραλίνα φουντουκιού
  • 50 γρ. Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
  • 50 γρ. Φρέσκια Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ
Εκτέλεση

Χτυπάτε σε blender τη μαστίχα με λίγη ζάχαρη, μέχρι να γίνει σκόνη. Σε μία κατσαρόλα, ζεσταίνετε ελαφρά (30-35°C) το βούτυρο, το γάλα, στο οποίο έχετε διαλύσει τη Φρέσκια Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ, το αλάτι, το μαχλέπι, την τριμμένη μαστίχα και τη βανίλια. Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε όλα τα υλικά, εκτός από την πραλίνα φουντουκιού και την Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ και τα ζυμώνετε με το γάντζο για 5 με 7 λεπτά. Με λίγο λάδι (ηλιέλαιο) για να μην κολλήσει στα χέρια σας, πλάθετε τη ζύμη σε μπάλα και την ξεκουράζετε για 35 λεπτά. Χωρίζετε τη ζύμη σε 3 ίσα μέρη. Τα λαδώνετε και ανοίγετε φύλλα στρογγυλά, όπως της πίτσας. Τα βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα. Στα δύο από αυτά απλώνετε την πραλίνα φουντουκιού και την πασπαλίζετε με Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ. Τοποθετείτε τα φύλλα με τη σοκολάτα, το ένα πάνω στο άλλο, με τη σοκολάτα να είναι προς τα πάνω, και τέλος το καθαρό φύλλο. Στο κέντρο βάζετε ένα ποτήρι στρογγυλό και γύρω του κόβετε ισοπαχείς λωρίδες, προσέχοντας να έχετε ζυγό αριθμό. Πιάνετε δύο - δύο λωρίδες τις στρίβετε με αντίθετη φορά 1, 2 ή 3 στροφές και πιέζετε τις άκρες τους για να κολλήσουν μεταξύ τους. Αφήνετε τη βασιλόπιτα να φουσκώσει για 20 λεπτά. Προσεκτικά, με ένα πινέλο, την αλείφετε με ασπράδι. Ψήνετε στους 160°C για 25-30 λεπτά.

Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies