Τάρτα φρούτων

Υλικά

Υλικά για την τάρτα

  • 240 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 120 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 65 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
  • 2 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 βανίλια
  • Ξύσμα από μισό πορτοκάλι

Υλικά για την κρέμα

  • 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 30 ml (6 κουτ. σούπας) Amaretto
  • 400 ml (2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα

Υλικά για το γαρνίρισμα

  • Φρούτα της επιλογής σας
Εκτέλεση

Για την τάρτα: Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το αυγό και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη. Ανοίγετε τη ζύμη και την τοποθετείτε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα, δημιουργώντας τρύπες με ένα πιρούνι. Ψήνετε στους 180 ºC στον αέρα για περίπου 25 λεπτά. Αφήνετε την τάρτα να κρυώσει.
Για την κρέμα: Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία, προσθέτοντας μαζί με το γάλα και το ποτό. Απλώνετε την κρέμα στην τάρτα. Γαρνίρετε με φρούτα της αρεσκείας σας.

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους