Τάρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα και κρέμα μιλφέιγ

Υλικά

Υλικά για βάση τάρτας  

  • 70 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) αμύγδαλα τριμμένα χωρίς φλούδα
  • 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 200 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
  • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 125 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη παγωμένη και κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1 μεγάλο αυγό (μόνο τον κρόκο)
  • 2 κουτ. σούπας παγωμένο νερό

Υλικά για καραμελωμένα αμύγδαλα

  • 70 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) αμύγδαλα φιλέ
  • 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 3 κουτ. σούπας νερό
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος  

Υλικά για γέμιση τάρτας 

  • 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Μιλφέιγ ΓΙΩΤΗΣ
  • 600 ml (3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
Εκτέλεση

Βάζετε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά για τη ζύμη και ανακατεύετε πολύ λίγο, ίσα-ίσα να γίνει μια μαλακή μάζα. Κάνετε τη ζύμη μπάλα και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Απλώνετε τη ζύμη σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 30 εκατοστών, την τρυπάτε σε διάφορα σημεία και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 περίπου λεπτά. Την αφήνετε να κρυώσει καλά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, βάζετε το νερό και τη ζάχαρη και τα αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι το σιρόπι να πάρει ένα βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα (περίπου για 10 λεπτά). Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε μέχρι να γίνει καραμέλα. Ρίχνετε τα αμύγδαλα, ανακατεύετε και αφήνετε να κρυώσουν.
Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Μιλφέιγ ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου, την απλώνετε πάνω από την τάρτα και τελευταία προσθέτετε τα καραμελωμένα αμύγδαλα.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους