Ετοιμάζετε τη ζύμη: Κοσκινίζετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, προσθέτετε το αυγό με τη ζάχαρη και το βούτυρο σε μικρά κομμάτια, ζυμώνετε με το χέρι και προσθέτετε και λίγο νερό αν χρειαστεί. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Ανοίγετε το φύλλο, το τοποθετείτε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα διαμέτρου 26-28 εκατοστών και ψήνετε στους 180-200ºC αέρα για 20 λεπτά.
Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε στο βούτυρο τα κρεμμύδια και το μπέικον, έως ότου μαλακώσουν. Αφού κρυώσει το μίγμα, προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι και την τριμμένη γραβιέρα. Αναμιγνύετε τα αυγά, το γάλα και την κρέμα γάλακτος και προσθέτετε το μίγμα στη γέμιση.
Ρίχνετε το μίγμα στην τάρτα και ψήνετε στους 180-200ºC αέρα για άλλα 20-25 λεπτά.
Τάρτα κρεμμυδιού με μπέικον
Υλικά
Υλικά για ζύμη pate a brisee
- 250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 125 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο
- 1 κρόκο αυγού
- 5 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) αλάτι
- 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) νερό
- 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
Υλικά για τη γέμιση
- 80 γρ. τυρί γραβιέρα
- 300 γρ. μπέικον
- 2 κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
- 60 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 αυγά ή 2 κρόκοι
- 250 ml (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 250 ml (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Υλικά
Υλικά για ζύμη pate a brisee
- 250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 125 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο
- 1 κρόκο αυγού
- 5 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) αλάτι
- 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) νερό
- 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
Υλικά για τη γέμιση
- 80 γρ. τυρί γραβιέρα
- 300 γρ. μπέικον
- 2 κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
- 60 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 αυγά ή 2 κρόκοι
- 250 ml (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 250 ml (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους