Μπουγάτσα βανίλια - πορτοκάλι

Υλικά

Yλικά για το φύλλο

  • 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη 
  • 40 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ηλιέλαιο
  • 300 ml (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) νερό

Υλικά για γέμιση

  • 1 φάκελος Άνθος Αραβοσίτου βραστό με γεύση Πορτοκάλι ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 φάκελος Άνθος Αραβοσίτου βραστό με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 1200 ml (6 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
Εκτέλεση

Ετοιμάζετε τους δυο φακέλους Άνθος Αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στις συσκευασίες, χρησιμοποιώντας 3 φλιτζάνια τσαγιού γάλα για κάθε φάκελο.
Αναμιγνύετε τις κρέμες με τις δύο γεύσεις και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει. Ετοιμάζετε τη ζύμη: Ρίχνετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, το αλάτι και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και ζυμώνετε με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέτετε σιγά-σιγά το ηλιέλαιο και το νερό και πλάθετε τη ζύμη, έως ότου ξεκολλήσει από τα τοιχώματα. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. Ανοίγετε ένα λεπτό φύλλο με τη βοήθεια του πλάστη και λίγο βούτυρο λιωμένο. 
Ρίχνετε τη γέμιση μέσα στο βουτυρωμένο φύλλο και το διπλώνετε σε σχήμα φακέλου ή ρολού.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC αέρα για 30 λεπτά.  

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους