Βράζετε τις πένες σε αλατισμένο νερό, τις σουρώνετε και τις απλώνετε σε ένα πυρέξ. Κόβετε το μπέικον σε μικρά κομμάτια και το σοτάρετε με το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι. Βράζετε για ένα-δύο λεπτά. Ρίχνετε τη σάλτσα στα ζυμαρικά, την ψιλοκομμένη λιαστή τομάτα, πασπαλίζετε με τα 2/3 από το τυρί και ανακατεύετε. Ετοιμάζετε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, και την απλώνετε πάνω από τις πένες. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνετε στους 180°C, για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
*Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.
Πένες ογκρατέν με μπέικον και λιαστή τομάτα
Υλικά
- 1 πακέτο πένες
- 300 γρ. μπέικον
- 350 ml (1 3/4 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
- 1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 150 γρ. λιαστή τομάτα, ψιλοκομμένη
- 200 γρ. σκληρό τυρί, τριμμένο
- 2 φάκελοι Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
- 1 λίτρο (5 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 30 γρ. (6 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
- 20 γρ. (4 κουτ. σούπας) λευκό κρασί
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Υλικά
- 1 πακέτο πένες
- 300 γρ. μπέικον
- 350 ml (1 3/4 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
- 1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 150 γρ. λιαστή τομάτα, ψιλοκομμένη
- 200 γρ. σκληρό τυρί, τριμμένο
- 2 φάκελοι Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
- 1 λίτρο (5 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 30 γρ. (6 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
- 20 γρ. (4 κουτ. σούπας) λευκό κρασί
- αλάτι, πιπέρι
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους