Τσουρέκι σιροπιαστό με επικάλυψη λευκής σοκολάτας

Υλικά

Υλικά για τη ζύμη 

  • 350 γρ. (1 3/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη  
  • 150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 
  • 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη 
  • 5 αυγά (1 αυγό για το άλειμμα)
  • 20 γρ. (2 1/2 φακελάκια) Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ 
  • 900 γρ. (7 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 
  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) νερό 
  • 3 γρ. (1 κουτ. γλυκού) μαστίχα  
  • 3 γρ. (2 κουτ. γλυκού) μαχλέπι 


Υλικά για την επικάλυψη 

  • 2 πλάκες Κουβερτούρα Σοκολάτα Λευκή ΓΙΩΤΗΣ  
  • 200 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα ζαχαρούχο 
  • 3,5 γρ. (2 φύλλα) Ζελατίνη ΓΙΩΤΗΣ  
  • 1 φάκελος Κουβερτούρα Γάλακτος σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ 


Υλικά για το σιρόπι 

  • 300 ml (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) νερό 
  • 300 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη  
Εκτέλεση

Βράζετε τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά και το αφήνετε να κρυώσει. Διαλύετε τη Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ, σε 3-4 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό. Χτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα 4 αυγά ένα-ένα, το γάλα και τέλος το νερό με τη μαγιά και ανακατεύετε σε χαμηλή ταχύτητα. Ανακατεύετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, το μαχλέπι και τη μαστίχα και με ένα κουτάλι της σούπας, τα προσθέτετε σιγά-σιγά στο μίξερ, συνεχίζοντας το χτύπημα στη χαμηλή ταχύτητα. Στο τέλος, θα πρέπει η ζύμη να ξεκολλά από τα τοιχώματα και να είναι λίγο λιπαρή. Τη σκεπάζετε και την αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (περίπου μιάμιση ώρα). Χωρίζετε τη ζύμη σε 3 ή 4 μέρη, ανάλογα με το μέγεθος των τσουρεκιών που θέλετε να φτιάξετε.

Με καθένα από αυτά φτιάχνετε κοτσίδες, τις βάζετε σε ταψί και τις αφήνετε για άλλα 45 λεπτά σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν. Αλείφετε με το αυγό που έχετε κρατήσει, το οποίο το αραιώνετε με λίγο νερό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C, για 50-60 λεπτά περίπου. Μόλις ψηθούν, τα περιχύνετε ζεστά με το σιρόπι και τα αφήνετε να κρυώσουν. Βάζετε σε κατσαρολάκι το ζαχαρούχο γάλα και την Κουβερτούρα Σοκολάτα Λευκή ΓΙΩΤΗΣ και τα ζεσταίνετε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Βάζετε τα φύλλα Ζελατίνης ΓΙΩΤΗΣ σε 2-3 κουτ. σούπας κρύο νερό να φουσκώσουν, στραγγίζετε και τις προσθέτετε στο κατσαρολάκι με τη λευκή κουβερτούρα, ανακατεύοντας πολύ καλά, με σύρμα. Μόλις κρυώσουν καλά τα τσουρέκια τα βάζετε πάνω σε μία σχάρα και τα περιχύνετε με το γλάσο της λευκής κουβερτούρας. Λιώνετε σε μπεν μαρί τον φάκελο Κουβερτούρα Γάλακτος σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ. Με την βοήθεια ενός πιρουνιού, κάνετε γραμμές με την λιωμένη κουβερτούρα πάνω στο γλάσο.

Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies