Βράζετε τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά και το αφήνετε να κρυώσει. Διαλύετε τη Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ, σε 3-4 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό. Χτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα 4 αυγά ένα-ένα, το γάλα και τέλος το νερό με τη μαγιά και ανακατεύετε σε χαμηλή ταχύτητα. Ανακατεύετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, το μαχλέπι και τη μαστίχα και με ένα κουτάλι της σούπας, τα προσθέτετε σιγά-σιγά στο μίξερ, συνεχίζοντας το χτύπημα στη χαμηλή ταχύτητα. Στο τέλος, θα πρέπει η ζύμη να ξεκολλά από τα τοιχώματα και να είναι λίγο λιπαρή. Τη σκεπάζετε και την αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (περίπου μιάμιση ώρα). Χωρίζετε τη ζύμη σε 3 ή 4 μέρη, ανάλογα με το μέγεθος των τσουρεκιών που θέλετε να φτιάξετε.
Με καθένα από αυτά φτιάχνετε κοτσίδες, τις βάζετε σε ταψί και τις αφήνετε για άλλα 45 λεπτά σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν. Αλείφετε με το αυγό που έχετε κρατήσει, το οποίο το αραιώνετε με λίγο νερό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C, για 50-60 λεπτά περίπου. Μόλις ψηθούν, τα περιχύνετε ζεστά με το σιρόπι και τα αφήνετε να κρυώσουν. Βάζετε σε κατσαρολάκι το ζαχαρούχο γάλα και την Κουβερτούρα Σοκολάτα Λευκή ΓΙΩΤΗΣ και τα ζεσταίνετε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Βάζετε τα φύλλα Ζελατίνης ΓΙΩΤΗΣ σε 2-3 κουτ. σούπας κρύο νερό να φουσκώσουν, στραγγίζετε και τις προσθέτετε στο κατσαρολάκι με τη λευκή κουβερτούρα, ανακατεύοντας πολύ καλά, με σύρμα. Μόλις κρυώσουν καλά τα τσουρέκια τα βάζετε πάνω σε μία σχάρα και τα περιχύνετε με το γλάσο της λευκής κουβερτούρας. Λιώνετε σε μπεν μαρί τον φάκελο Κουβερτούρα Γάλακτος σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ. Με την βοήθεια ενός πιρουνιού, κάνετε γραμμές με την λιωμένη κουβερτούρα πάνω στο γλάσο.