Χτυπάτε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα για 2-3 λεπτά. Ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι, και συνεχίζετε το χτύπημα για ένα λεπτό ακόμα. Προσθέτετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε με μαρίζ. Πλάθετε τα κουλουράκια κάνοντας ένα σαλιγκάρι για σώμα, για το κεφάλι ένα μικρό στρογγυλό που το πατάτε ελαφρά και το κόβετε στην άκρη για να σχηματίσετε τα αφτιά, και ένα μικρότερο στρογγυλό για την ουρά. Tέλος, βάζετε την Κουβερτούρα σε σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ για μάτι. Αλείφετε με αυγό και ψήνετε στους 180°C για περίπου 25 λεπτά.
Κουλουράκια λαγουδάκια
Υλικά
- 600 γρ. (4 2/3 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 200 γρ. (1 1/3 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
- 300 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 2 αυγά
- 60 ml (1/3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 60 ml (1/3 φλιτζ. τσαγιού) χυμός πορτοκαλιού
- 1 βανίλια
- 15 γρ. (3 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
- ξύσμα από μισό πορτοκάλι
- 1 αυγό για επάλειψη
- 1/2 φάκελος Κουβερτούρα σε σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
Εκτέλεση
Υλικά
- 600 γρ. (4 2/3 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 200 γρ. (1 1/3 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
- 300 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 2 αυγά
- 60 ml (1/3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 60 ml (1/3 φλιτζ. τσαγιού) χυμός πορτοκαλιού
- 1 βανίλια
- 15 γρ. (3 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
- ξύσμα από μισό πορτοκάλι
- 1 αυγό για επάλειψη
- 1/2 φάκελος Κουβερτούρα σε σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους