Βράζετε τα υλικά για το σιρόπι για 3 λεπτά και το αφήνετε να κρυώσει. Ανακατεύετε τα υγρά με τα μπαχαρικά. Ανακατεύετε τη σόδα και το Μπέικιν Πάουντερ με το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και τα προσθέτετε στα υγρά, μαζί με το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη άχνη. Ανακατεύετε ελαφρά με το χέρι. Πλάθετε τα μελομακάρονα, τα τρυπάτε ελαφρά με ένα πιρούνι και ψήνετε στους 180, για περίπου 20 λεπτά. Τα βουτάτε στο κρύο σιρόπι για ένα λεπτό, τα σουρώνετε και πασπαλίζετε με το μέλι και τα καρύδια.
Μελομακάρονα με σιμιγδάλι
Υλικά
- 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) χυμός πορτοκάλι
- 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) σπορέλαιο
- 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
- 25 γρ. (2 κουτ. σούπας) ζάχαρη άχνη
- 1/4 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
- 1 ½ κουτ. γλυκού κανέλα
- 1/2 κουτ. γλυκού σόδα
- 1/2 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) σιμιγδάλι ψιλό
Υλικά για το σιρόπι
- 250 ml (11/4 φλιτζ. τσαγιού) νερό
- 400 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 80 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) μέλι
- 1 στικ κανέλα
- 2 ολόκληρα γαρύφαλλα
- 1/2 πορτοκάλι
Υλικά για το γαρνίρισμα
- 200 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) μέλι
- 125 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) καρύδι τριμμένο
Εκτέλεση
Υλικά
- 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) χυμός πορτοκάλι
- 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) σπορέλαιο
- 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
- 25 γρ. (2 κουτ. σούπας) ζάχαρη άχνη
- 1/4 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
- 1 ½ κουτ. γλυκού κανέλα
- 1/2 κουτ. γλυκού σόδα
- 1/2 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) σιμιγδάλι ψιλό
Υλικά για το σιρόπι
- 250 ml (11/4 φλιτζ. τσαγιού) νερό
- 400 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 80 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) μέλι
- 1 στικ κανέλα
- 2 ολόκληρα γαρύφαλλα
- 1/2 πορτοκάλι
Υλικά για το γαρνίρισμα
- 200 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) μέλι
- 125 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) καρύδι τριμμένο
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους