Τάρτα με κολοκυθάκια

Υλικά

Υλικά για την τάρτα

  • 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη 
  • 1 κουτ. σούπας αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα, χλιαρό
  • 250 γρ. (2 κουτ. σούπας) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 
  • 1/2 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ 
  • 1 κρόκος αυγού 

Υλικά για τη γέμιση

  • 350 γρ. κολοκυθάκια, τριμμένα
  • 150 γρ. φέτα
  • 60 γρ. γραβιέρα, τριμμένη 
  • 10 γρ. φρέσκος δυόσμος
  • 10 γρ. μαϊντανός
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. (4 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
  • 1 φάκελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ 
  • 500 ml (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • Αλάτι, πιπέρι 

Υλικά για γαρνίρισμα 

  • 250 γρ. κολοκυθάκια σε φέτες 
  • 60 γρ. γραβιέρα, τριμμένη 
Εκτέλεση

Ετοιμάζετε τη γέμιση: Ρίχνετε λίγο αλάτι στο τριμμένο κολοκυθάκι, το αφήνετε για 15 λεπτά και μετά το στύβετε, για να φύγουν τα υγρά. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι.
Ετοιμάζετε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύετε.
Ετοιμάζετε τη βάση της τάρτας: Χτυπάτε με το σύρμα το βούτυρο, το οποίο είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, με το γάλα, το αλάτι, τη ζάχαρη και τον κρόκο αυγού. Προσθέτετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε. Σκεπάζετε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο, για περίπου 20 λεπτά.
Την ανοίγετε με πλάστη και τη βάζετε σε ταρτιέρα, διαμέτρου 26-28 εκατοστών. Τρυπάτε με πιρούνι και ψήνετε στους 180°C, για περίπου 10 λεπτά. 
Βάζετε τη γέμιση και απλώνετε από πάνω τα κολοκυθάκια σε φέτες, αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και συνεχίζετε το ψήσιμο, για άλλα 20 περίπου λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα η τάρτα.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 3.5/5
Ρυθμίσεις cookies