Μπισκότα -κράκερς

Υλικά
  • 250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη 
  • 65 ml (1/3 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
  • 50 – 80 ml (5-8 κουτ. σούπας) κρύο νερό
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • Κουβερτούρα κλασική ΓΙΩΤΗΣ για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση

Ανακατεύετε σε ένα μπολ το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ρίχνετε το βούτυρο σε κυβάκια, τα οποία τα καλύπτετε με το αλεύρι για να μην κολλάνε μεταξύ τους και ζυμώνετε μέχρι η ζύμη να γίνει τριφτή.
Προσθέτετε το ελαιόλαδο και λίγο-λίγο το κρύο νερό, μέχρι να γίνει μια ομογενοποιημένη, εύπλαστη ζύμη. Σκεπάζετε με μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει για 10 λεπτά. 

Ανοίγετε τη ζύμη όσο πιο λεπτή γίνεται με τη βοήθεια ενός πλάστη πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. Εάν χρειάζεται πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι. Με στρογγυλά κουπάτ των 4,5 – 5 εκατοστών, κόβετε τη ζύμη σε δίσκους και τους μεταφέρετε με αντικολλητικό χαρτί σε ταψί, αλείφοντας με λιωμένο βούτυρο.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180°C στον αέρα, για 7 – 10 λεπτά (μέχρι να αρχίσει να ροδίζει η κάτω πλευρά τους).

Στη συνέχεια, αφήνετε να κρυώσουν τελείως πριν τα μεταφέρετε σε αεροστεγώς κλειστό δοχείο για αποθήκευση. Μπορείτε να τα γαρνίρετε με Κουβερτούρα κλασική ΓΙΩΤΗΣ λιωμένη, σχεδιάζοντας ένα χιονάνθρωπο αν θέλετε μια γλυκιά εκδοχή.

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 1/5
Ρυθμίσεις cookies