Λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε 1 1/4 φλιτζάνι τσαγιού γάλα, ώστε να έχετε ένα μίγμα με θερμοκρασία περίπου 37-38°C. Προσθέτετε τη Φρέσκια Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ ή τη Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτετε τη ζάχαρη, ανακατεύετε, ρίχνετε το μισό από το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, το αλάτι, το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ, το αλεσμένο κάρδαμο και ένα αυγό, και ανακατεύετε. Μεταφέρετε το μίγμα στο μπολ του μίξερ, ανακατεύετε καλά με τον γάντζο μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά, και στη συνέχεια προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι, σιγά-σιγά, έως ότου δημιουργηθεί μια ελαφρώς κολλώδης ζύμη. Προσέξτε να μην προσθέσετε πάρα πολύ αλεύρι: θα έχετε ξηρά ψωμάκια. Ζυμώνετε για τουλάχιστον πέντε λεπτά στο μίξερ. Σκεπάζετε τη ζύμη και την αφήνετε σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (για 30-40 λεπτά).
Ζυμώνετε τη ζύμη με το χέρι για λίγα λεπτά, σε αλευρωμένη επιφάνεια, προσθέτοντας λίγο αλεύρι εάν χρειαστεί. Κόβετε τη ζύμη σε 12 μπαλάκια ίσου μεγέθους.
Τα τοποθετείτε σε ταψί και τα αφήνετε για άλλα 25-30 λεπτά, σε ζεστό μέρος.
Αλείφετε κάθε μπαλάκι με αυγό και ψήνετε σε ζεστό φούρνο, στον αέρα (στους 200°C), για περίπου 8-10 λεπτά.
Βγάζετε το ταψί από τον φούρνο και το καλύπτετε με μια ελαφρώς υγρή πετσέτα, ώστε να μην σχηματιστεί κρούστα πάνω στα ψωμάκια.
Όταν τα ψωμάκια έχουν κρυώσει τελείως, κόβετε ένα «καπάκι» από το πάνω μέρος τους (περίπου 1 1/2 εκατοστά από την κορυφή). Βγάζετε περίπου το ένα τρίτο του εσωτερικού τους και τοποθετείτε τα ψίχουλα σε ξεχωριστό μπολ.
Ανακατεύετε τα υλικά για την πάστα αμυγδάλου και μετά προσθέτετε τα ψίχουλα και ανακατεύετε, μέχρι να σχηματιστεί ένα όμορφο μίγμα. Με ένα κουτάλι, γεμίζετε τα ψωμάκια.
Ετοιμάζετε το Garni με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το μοιράζετε στα ψωμάκια με τη βοήθεια κορνέ. Τοποθετείτε τα «καπάκια» και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
*Το Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.