Βάζετε στο μπολ του μίξερ όλα τα υλικά, εκτός από την κουβερτούρα, και χτυπάτε με τον γάντζο μέχρι να ομογενοποιηθούν και η ζύμη να ξεκολλά από τα τοιχώματα. Αφήνετε τη ζύμη στο ψυγείο για 15 λεπτά, ώστε να «ξεκουραστεί». Στη συνέχεια, ανοίγετε τη ζύμη, με τη βοήθεια πλάστη, σε πάχος 1 εκατοστού και κόβετε σε σχήματα αυγού ή κουνελιού με κουπάτ. Τα βάζετε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, ψήνετε για 15 λεπτά στους 150°C και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Λιώνετε την Κουβερτούρα Σοκολάτα Λευκή ΓΙΩΤΗΣ σε μπεν μαρί και με τη βοήθεια ενός κορνέ με λεπτή μύτη, δημιουργείτε σχήματα στα κουλουράκια σας.
Πασχαλινά Μπισκότα Κακάο
Υλικά
- 120 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο
- 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 170 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ κοσκινισμένο
- λίγο αλάτι
- 6 γρ. (1 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
- 8 γρ. (1 κουτ. γλυκού) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
- 2 κρόκοι αυγού
- 125 γρ. (1 πλάκα) Κουβερτούρα Σοκολάτα Λευκή ΓΙΩΤΗΣ
Εκτέλεση
Υλικά
- 120 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο
- 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 170 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ κοσκινισμένο
- λίγο αλάτι
- 6 γρ. (1 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
- 8 γρ. (1 κουτ. γλυκού) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
- 2 κρόκοι αυγού
- 125 γρ. (1 πλάκα) Κουβερτούρα Σοκολάτα Λευκή ΓΙΩΤΗΣ
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους