Χτυπάτε στο μίξερ, στη δυνατή ταχύτητα, το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα για πέντε ακόμα λεπτά. Σπάτε στο blender τη μαστίχα με τη ζάχαρη και την προσθέτετε στο μίγμα μαζί με το γάλα, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, τις βανίλιες και το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ. Χτυπάτε για ακόμα ένα λεπτό και στο τέλος προσθέτετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, ανακατεύοντας ελαφρά. Πλάθετε τα κουλουράκια, τα αλείφετε με το χτυπημένο αυγό και ψήνετε στους 170°C στον αέρα, για περίπου 25 λεπτά.
Πασχαλινά κουλουράκια με μαστίχα
Υλικά
- 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 2 αυγά
- 160 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
- 10 γρ. (2 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
- 60ml (1/3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 2 βανίλιες
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- χυμός από 1 πορτοκάλι
- 2 γρ. μαστίχα
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 αυγό για άλειμμα
Εκτέλεση
Υλικά
- 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 2 αυγά
- 160 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
- 10 γρ. (2 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
- 60ml (1/3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 2 βανίλιες
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- χυμός από 1 πορτοκάλι
- 2 γρ. μαστίχα
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 αυγό για άλειμμα
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους