Νηστίσιμη Μηλόπιτα

Υλικά
  • 6 φύλλα κρούστας
  • 60 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) ηλιέλαιο
  • 70 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) καρύδια χοντροκομμένα
  • 5 - 6 μήλα
  • 40 γρ. (4 κουτ. σούπας) μέλι 
  • 2 γρ. (1 κουτ. γλυκού) κανέλα
  • 55 γρ. (6 κουτ. σούπας) Καστανή Ζάχαρη Fytro 
  • 1 φάκελος Άνθος Αραβοσίτου με Βρώμη με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 660 ml (3 1/4 φλιτζ. τσαγιού) ρόφημα βρώμης
  • 25 γρ. (2 κουτ. σούπας) σιμιγδάλι ψιλό
  • ξύσμα από 1/4 πορτοκάλι
Εκτέλεση

Διπλώνετε τα φύλλα στη μέση και τα τοποθετείτε ένα-ένα, αλείφοντάς τα με λίγο ηλιέλαιο, σε βουτυρωμένη ταρτιέρα ή ταψάκι διαμέτρου 30 εκατοστών. Ετοιμάζετε το Άνθος Αραβοσίτου με Βρώμη με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου με το ρόφημα βρώμης, προσθέτοντας κατά το βράσιμο το σιμιγδάλι, το ξύσμα πορτοκαλιού και 5 κουταλιές της σούπας Καστανή Ζάχαρη Fytro. Καθαρίζετε και κόβετε τα μήλα σε λεπτές φέτες. Ρίχνετε την κρέμα πάνω από τα φύλλα και πασπαλίζετε με τη μισή κανέλα και τα μισά καρύδια. Τοποθετείτε από πάνω τα μήλα, ρίχνετε την υπόλοιπη ζάχαρη και το μέλι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για περίπου 40 λεπτά. Γαρνίρετε με τα υπόλοιπα καρύδια και την κανέλα.

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 5/5
Ρυθμίσεις cookies