Τυρόψωμο με μαγιά με προζύμι

Υλικά
  • 250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) αλεύρι καλαμποκιού 
  • 250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 φακελάκι Μαγιά με Προζύμι ΓΙΩΤΗΣ 
  • 3 γρ. ζάχαρη  
  • 3 γρ. αλάτι 
  • 150 γρ. φέτα τριμμένη 
  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα  
  • 150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) χλιαρό νερό (30-35° C)  
  • 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ηλιέλαιο 
     
Εκτέλεση

Διαλύετε τη ζάχαρη και τη Μαγιά με Προζύμι ΓΙΩΤΗΣ στο χλιαρό νερό και προσθέτετε το γάλα.
Βάζετε στο μπολ του μίξερ το αλεύρι καλαμποκιού, το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, το αλάτι και το ηλιέλαιο, προσθέτετε σιγά σιγά το μίγμα με τη μαγιά με προζύμι και ζυμώνετε για 3 λεπτά με τον γάντζο στη μεσαία ταχύτητα. Βγάζετε από το μπολ και ζυμώνετε άλλα 5 λεπτά στο χέρι με ελάχιστο αλεύρι. Σκεπάζετε και αφήνετε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 1 ώρα σε ζεστό μέρος.
Ανοίγετε ένα στρογγυλό ζυμάρι, προσθέτετε τη φέτα, ζυμώνετε. Χωρίζετε τη ζύμη σε ατομικά ψωμάκια ή  βάζετε σε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 26-28 εκ., το οποίο έχετε λαδώσει ελαφρώς. Χαράζετε απαλά σε μερίδες και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° C στον αέρα για 30 λεπτά περίπου.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 5/5
Ρυθμίσεις cookies