Πασχαλινή πίτα ρολό με κιμά & αυγά

Υλικά
  • 350 γρ. (3 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 
  • 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) μαργαρίνη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 7 γρ. (1 κουτ. γλυκού) αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 12 γρ. (1 κουτ. σούπας) ξίδι
  • 125 ml (2/3 φλιτζ. τσαγιού) νερό

Για τον κιμά:

  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος 
  • 50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) φρυγανιά τριμμένη
  • 5 γρ. φρέσκος δυόσμος
  • 10 γρ. μαϊντανός
  • 1 γρ. ρίγανη
  • 2 γρ. φρέσκο θυμάρι
  • 1 αυγό
  • 25 γρ. (5 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη γέμιση:

  • 5 αυγά βραστά
  • 1 αυγό για επάλειψη
Εκτέλεση

Ανακατεύετε όλα τα υλικά της ζύμης, την τυλίγετε με μεμβράνη και την αφήνετε να ξεκουραστεί. Ετοιμάζετε τον κιμά. Ψιλοκόβετε τα μυρωδικά και το κρεμμύδι και τα ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά. Ανοίγετε τον κιμά και τοποθετείτε τα αυγά κομμένα στη μέση σχηματίζοντας ένα ρολό. Ανοίγετε τη ζύμη και τυλίγετε μέσα το ρόλο. Αλείφετε με το αυγό. Χαράσσετε τη ζύμη και ψήνετε στους 180° C για περίπου 35 λεπτά.

Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 3/5
Ρυθμίσεις cookies