Χτυπάτε στο μπλέντερ τον μπακαλιάρο, μαζί με μια σκελίδα σκόρδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μέχρι να διαλυθεί. Αν χρειάζεται, προσθέτετε λίγο αλάτι. Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού, χρησιμοποιώντας μόνο 600ml γάλα. Ανακατεύετε τον μισό έτοιμο πουρέ με το μίγμα μπακαλιάρου, τα μυρωδικά, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, και τον βάζετε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου, ώστε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, πλάθετε μικρά μπαλάκια, τα περνάτε από αυγό και φρυγανιά, και τα τηγανίζετε σε ζεστό λάδι. Χτυπάτε τον υπόλοιπο έτοιμο πουρέ με το ελαιόλαδο και τις δύο σκελίδες σκόρδο, για να φτιάξετε τη σκορδαλιά.
*Ο Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.